Pratik yemek ve kavalti için Krep Tarifi
Malzemeler2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı un
Hazırlanışı
Uygun bir kaba yumurtalar ve tuz alınıp karıştırılır.Üzerine süt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır. Son olarak un elenerek ilave edilir.
Güzelce topak kalmayana kadar karıştırılır. Hamurumuz hazır.
Tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyulup peçeteyle her yerine sürülür ve fazlası alınmış olur.
İyice ısınan tavaya harçtan 1 kepçe ortasına olacak şekilde dökülür aynı zamanda hızlı bir şekilde tava çevrilerek harç tüm tavaya yaydırılır.
Üzeri kuruyup, göz göz olduğunda alt kısım kızardığında ters çevrilip diğer yüzü de kızarana kadar pişirilir. Tüm harç bitene kadar aynı işlem uygulanır.