DeNiZ-
Forumun Delisi =)
Tadı da görüntüsü kadar güzel olan bir tarif; Puf Pasta!
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ (3/4 su bardağı)
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 kabartma tozu, vanilya
2 yemek kaşığı dolusu un
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağına yakın şeker
yarım litre süt
yarım vanilya
pastayı birleştirirken:
2-3 adet muz
süt veya şekerli kahve
Sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Sütü ekleyip hafif karıştırdıktan sonra kakao, vanilya ve kabartma tozu ile birlikte elenmiş unu ilave edip hafif karıştırın.
Yağlanmış unlanmış fırın tepsisine aktarıp 165C dereceli ısıtılmış fırında kabarıp kürdan batırınca temiz çıkana kadar pişirin.
Kek pişerken unu tencereye alıp yağla kavrulma kokusu gelene kadar kavurun.
Süt ve şekeri tel çırpıcı ile karıştırırken ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Vanilyayı ialve edip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Pişen kekten kalıp veya bardakla yuvarlaklar kesin. Kalan kek parçalarını robottan geçirin.
Bir yuvarlak tabanı süt veya kahve ile hafif ıslatın. Üstüne bir kalın dilim muz koyup soğuyan kremadan ilave edin. Kek kırıntıları ile her tarafını kaplayın.
Tüm parçalara aynı işlemi yaptıktan sonra soğutup servise hazrı hale getirin.
Afiyet Olsun
MALZEMELER
4 yumurta1 su bardağı tozşeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ (3/4 su bardağı)
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 kabartma tozu, vanilya
2 yemek kaşığı dolusu un
KREMASI İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağına yakın şeker
yarım litre süt
yarım vanilya
pastayı birleştirirken:
2-3 adet muz
süt veya şekerli kahve
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri kabarana kadar iyice çırpın.Sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Sütü ekleyip hafif karıştırdıktan sonra kakao, vanilya ve kabartma tozu ile birlikte elenmiş unu ilave edip hafif karıştırın.
Yağlanmış unlanmış fırın tepsisine aktarıp 165C dereceli ısıtılmış fırında kabarıp kürdan batırınca temiz çıkana kadar pişirin.
Kek pişerken unu tencereye alıp yağla kavrulma kokusu gelene kadar kavurun.
Süt ve şekeri tel çırpıcı ile karıştırırken ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Vanilyayı ialve edip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Pişen kekten kalıp veya bardakla yuvarlaklar kesin. Kalan kek parçalarını robottan geçirin.
Bir yuvarlak tabanı süt veya kahve ile hafif ıslatın. Üstüne bir kalın dilim muz koyup soğuyan kremadan ilave edin. Kek kırıntıları ile her tarafını kaplayın.
Tüm parçalara aynı işlemi yaptıktan sonra soğutup servise hazrı hale getirin.
Afiyet Olsun