Pütrifikasyon Nedir?
Doğadaki organizmaların, özel proteinik maddeleri parçalayıp fermantasyona uğratması olayıdır.
Bu parçalanma sonucunda proteinler çeşitlerine göre farklılaşıp, değişik azotlu ve kükürtlü, daha küçük moleküllü ürünlere dönüşürler.
Bu ürünler çoğunlukla kötü kokarlar.Bundan dolayı proteinlerin femantasyonuna kokuşma (pütrifikasyon) adı verilir.
böylece bitki ve hayvanların ölümü ile ortaya çıkan kalıntılar, toprakta kokuşmaya neden olan mikroorganizmalarca parçalanarak, tekrar kullanılabilecek daha küçük moleküllü maddeler biçiminde toprağa kazandırılmış olurlar.
Doğadaki organizmaların, özel proteinik maddeleri parçalayıp fermantasyona uğratması olayıdır.
Bu parçalanma sonucunda proteinler çeşitlerine göre farklılaşıp, değişik azotlu ve kükürtlü, daha küçük moleküllü ürünlere dönüşürler.
Bu ürünler çoğunlukla kötü kokarlar.Bundan dolayı proteinlerin femantasyonuna kokuşma (pütrifikasyon) adı verilir.
böylece bitki ve hayvanların ölümü ile ortaya çıkan kalıntılar, toprakta kokuşmaya neden olan mikroorganizmalarca parçalanarak, tekrar kullanılabilecek daha küçük moleküllü maddeler biçiminde toprağa kazandırılmış olurlar.