• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Ramazan'ın 4.gün iftar menüsü sizlerle

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Kabak Çorbası

Malzemeler:
Yarım Kabak
1 soğan (Kuru)
Tane Fasulye
Mısır Unu (Bir avuç yeterli)
½ Yemek kaşığı Tuz
2 Litre su
1-2 Yemek kaşığı tereyağı
1-2 Adet Domates
½ Demet maydanoz

Hazırlanışı:
Kabakları soyup dilimleyin, taze fasulyeleri haşlayın. Suyu kaynatın, daha sonra kaynayan bu suya dilimlenen kabaklar atın ve haşlayın. Aynı suya ayıklanıp, bölünmüş taze fasulyeleri ilave edin pişmeye bırakın. Bir – iki yemek kaşığı mısır ununu ıslatılarak kabak ve fasulyeye ilave edin ve sürekli karıştırın. Tuzunu ilave edin. Ayrı bir kapta doğranmış soğanı tereyağında pemleşinceye kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domatesleri ialve ederek sosu yapın. Çorba pişince hazırlanan sosu ilave edin. Bir taşım daha kaynatın pişince ateşten alın Üstüne maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Kuzu Gerdan Kebabı

Malzemeler:
1 kg. kuzu gerdan
2 soğan
2 patates
2 çorba k. salça
2 defne yaprağı
2 domates
2 kırmızı biber
4 yeşil biber
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Su

Yemeğin Yapılışı:
Kuzu gerdanlar tencerede alt üst pişirin.Soğanları elma dilim olarak kesin.Soğanları etlerin üzerine alın. Daha sonra etlerin üzerine 2 çorba kaşığı salça ve defne yapraklarını ilave edin.Daha sonra üzerine su ilave edin. Etleri pişirin.Daha sonra üzerine domates ve biberi ilave edin.200 derecelik fırında pişirmeye devam edin. 2 adet patatesi iri olarak kesin ve patatesleri kesin.Patatesleri kızartın. Fırından yemeği çıkartın.Üzerine kızarmış patatesleri ilave edip servis edin.

Patates Kızartması

Malzemeler:
İstenilen miktarda patates
2 su bardağı sıvıyağ
tuz

Hazırlanışı:
Patatesleri soyarak iyice yıkayın ve dilimleyin. Patateslerin suyunu peçete ile çektirin, tuzlayın ve iyice kızdığından emin olduğunu yağın içine alabildiği kadar patatesi katın ve kızarana kadar bekleyin. Kızardıktan sonra alarak,kızarmayan diğer patateslerden ekleyin.

Pilav

Malzemeler:
2 bardak pirinç, ,
4yemek kaşığı tereyağı,
3 bardak su veya et suyu,
2-3 tatlı kaşığı tuz,
1/2 tatlı kaşığı şeker.

Hazırlanışı:
Pirinci ayıklayıp bir kaseye koyun, üzerine sıcak tuzlu su katın. Soğuyana kadar bekletin, iyice yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritin. Su veya et suyu ve pirinci katın; tuz ve şeker koyun. İyice karıştırıp kapağını kapatın; önce harlı, sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Altını kapatıp 15 dakika kendi buğusunda demlendirin. Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.

Akdeniz Salatası

Malzemeler:
2 Adet salatalik
2 Adet yesil biber
1 Adet kirmizi sogan
200 gr beyaz peynir
1 Kilo domates
100 gr siyah zeytin
100 gr yesil zeytin
Yarim demet maydanoz
Yarim demet taze nane
3-4 Çorba kasigi zeytinyagi
Yarim limon

Hazırlanışı:
Salataliklari soyup çekirdeklerini çikardiktan sonra iri küpler halinde dograyin. Biberleri ikiye bölüp sap ve çekirdekli kisimlarini temizledikten sonra küçük küçük dograyin. Sogani soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Beyaz peynir ve domatesleri küp seklinde dograyin. Domates, salatalik, biber, sogan halkalarini derin bir kaseye alin. Ince kiyilmis maydanoz ve naneyi ekleyip, tuz serpin. Üzerine zeytinyagi gezdirin. Peynir ve zeytinleri ekleyip, karistirin. Üzerine yarim limon sikip, servis yapin.

Portakal Jöleli Pasta

Malzemeler:
Krema için:
1 yumurta
1 su b. şeker
1 y.k. un
1 y.k. mısır nişastası
2 y.k. buğday nişastası
1 paket vanilya
1 lt. süt,bisküvi

Jöle içi:
2 y.k.tozşeker
2 y.k.buğ.nişastssı
2 kase portakal suyu

Hazırlanışı:
krema: şekerle yumurta çırpılır.diğer malzemeler de karıştırılarak muhallebiden biraz koyu kıvamda pişirilir.Cam bir tepsiye yarısı dökülür, bir sıra bisküvi döşenir (petit beure, cicibebe veya kedi dili).kremanın kalan yarısı da tepsiye dökülür. krema soğumaya bırakılırken jölesi pişirilir.jöle malzemeleri de karıştırılarak pişirilince kremanın üerine dökülür. buz dolabında bir gece bekletilerek ertesi gün servis edilir.üzeri hindistan cevizi ile süslenir
 
Geri
Top