• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu fotoğraf oylaması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Oylamaya katımanızı bekliyoruz...

Refinansman Kredi Nedir?

RUZG4R

ÖylesinE ♔
Özel üye
kredi yeniden yapılandırma refinansman

Refinansman kredi, daha önceden alınmış yüksek faizli bir krediyi, düşük faizli başka bir krediyle kapatmaktır. Yani bu işleme bir nevi faiz güncelleme işlemi de diyebiliriz. Kredinizi refinansman yöntemiyle güncellemedeki temel amaç; mevcut kredinin faizinin düşürülmesidir.

Kredinizi ister mevcut bankanızdan farklı bir kredi çekerek, isterseniz de başka bir bankadan kredi çekerek refinansman yapabilirsiniz. Eğer mevcut bankanızdan kredi çekme yoluna giderseniz yeniden yapılandırma işlemi yapmış olursunuz.

Kredi yeniden yapılandırmada neye dikkat etmelisiniz?

Kredisini kapatıp, yeniden yapılandırmaya gitmek isteyenlerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Alınan kredi ile refinansman yapmak istediği faiz oranı arasında 15-20 puan fark ile kredi kapatmak büyük kazançlar sağlamayacaktır. Örneğin 1,60'dan aldığınız krediyi, 1,40'a geldiğinde kapatırsanız, kazançlı çıkmazsınız. 35-40 puan kadar düşüş size anlamlı bir gerileme sağlayacaktır. Bankalar krediyi erken kapatma durumunda % 2 düzeyinde komisyon talep etmekteler. Bunu da göz ardı etmemekte fayda var. Bankaların mortgage kredisi uygulamalarında faiz oranının yanı sıra komisyon ve diğer işlem ücretleri de bulunmakta, dolayısı ile bu noktaya da çok dikkat edilmeli. Faiz oranı düşük olup masraf tutarları yüksek olan bir konut kredisinin aylık ödemesi yüksek faiz oranlı kredi ödemesinden daha fazla olabilir. Birkaç bankadan talep alıp sonrasında başvuruda bulunmak sizin karınıza olacaktır.


Ne Zaman Refinansman Yapmak Avantajlıdır?

Refinansman yapmak her zaman avantajlı değildir. Refinansman yapmadan önce hesaba katılması gereken noktalar şunlardır:

-Kalan anapara tutarı
-Mevcut faiz oranı
-Mevcut kredinizin kalan vadesi
-Erken ödeme cezası (Yasa gereği Mart 2007'den sonra kullandırılan kredilerde refinansman yapıldığı takdirde kalan ana paranın %2'si erken ödeme cezası (erken ödeme ücreti) olarak alınır.)
-Refinansman masrafları (Açılacak yeni kredinin dosya açma, ekspertiz bedeli, hukuk ücreti gibi masrafları)
 
Geri
Top