• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Remote Administrator

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu programı başka biryerdeyken kendi PCnize bağlanıp kendi PCniz üzerinden işlem yapmak için kullanmak çok idealdir.Hatta çok güsel bir program arkadaşlar...

Programı bildiğim kadarıyla anlatıyorum.Remote Administrator (Radmin) programı iki kısımdan oluşuyor, birinci kısımda programın ana kısmı ( bağlantı oluşturma, yeni bağlantı ekleme-silme, dosya transfer, full kontrol...gibi ), ikinci kısımda ise programın çalışmasını Ayarlar (Settings)...

Connect to adress" ikonuna tıkladığınızda ekrana gelir

"IP address or DNS name" kısmına ip adresini yazınız
Connection Type burada bağlantı türünü seçebilirsiniz.
1- Full Control : Bu seçenek ile karşı bilgisayarı kendi makineniz gibi kullanabilirsiniz.
2- View only : Bu seçenek ile sadece karşı bilgisayarın ekranını izlersiniz.
3- Telnet : Bu seçenek ile kaşı makinenin "Command Prompt" yani komut satırına geçersiniz.
4- File transfer : Bu seçenek ile bağlantı kurduğunuz bilgisayara dosya-dizin kopyalayabilir,silebilir, dizin oluşturabilirsiniz veyahut bağlandığınız bilgisayardan kendi bilgisayarınıza dosya tranfer edebilirsiniz.
5- Shutdown : Bu seçenek ile bağlantı kurduğunuz bilgisayarı kapatabilir, restart edebilir, biliyorsanız kullanıcı değiştirebilirsiniz.

programın birinci kısımı bu kadar yanlız bağlantı kurmak istediğiniz makina parola ile korunuyor olabilir bu durumda ekrana gelir. Peki parola nasıl konuluyor? Programın ikinci kısmında Ayarlar (Settings) de

REMOTE ADMİNİSTRATOR AYARLAR (SETTİNGS)
Bu kısım ile kendi bilgisayarınızda kurulu olan veya bağlantı kurduğunuz bilgisayarda çalışacak olan RADMIN ayarlarını yapabilirsiniz.

Startup : Remote Administrator Service (Radmin) bilgisayar açıldığı zaman yüklenmesini istiyorsanız "Automatic" seçilmelidir, bilgisayar açıldıktan sonra çalışmasını istiyorsanız "Manuel" seçilmelidir. Burada bir değişiklik yapmayınız, bilgisayara Radmin kurulduğunda default olarak "Automatic" seçilidir.
Set Password : Radmin kurulduğunda bir şifre verilmediyse yada şifre verildiyse buradan değiştirebilirsiniz yada şifreyi kaldırabilirsiniz.
Options : Burası programın önemli bir kısmıdır.

Use IP Filtler : Ip adres filtrelemesi yapar. Eğer burayı işaretlerseniz izin verdiğiniz IP lerin dışındaki IP lerden gelen bağlantı talepleri geri çevirilir. ADD ve REMOVE ile IP no ekleyebilir yada silebilirsiniz. "Use IP filtler" seçili fakat hiçbir Ip adresi yazmadıysanız bilgisayara Radmin ile ulaşmaları mümkün değildir.

Port : Buradan Radminin çalışmasını istediğiniz portu belirtebilirsiniz.
Tray icon : Remote Admin kurulduğunda bilgisayar açıldığı zaman system tray'e (sol alt köşeye) simgesini atar. Bu simgeyi "Hide tray icon" yazan yeri tıklayarak saklayabilirsiniz. Yalnız bunu seçtiğinizde bilgisayar restart edildiği zaman simge kaybolacaktır. Bu haliyle çok işinize yarayabilir.

Logging : Bilgisayara Radmin ile yapılan bağlantı kayıtlarını tutar. "Use Event Log" seçilirse kayıt bilgilerini EVENT LOG'a yazar. "Use Logfile" seçerseniz bağlantı kayıtlarını istediğiniz yerde ve istediğiniz dosyada tutar. Kayıt bilgilerinde bağlantı kuran bilgisayrın ip numarası, bağlantı kurduğu ve bağlantıyı kestiği süre, bağlantı türünü göreceksiniz.
İncoming connection dialog : "Ask user permission" işaretlenir ve "Auto deny after timeout" seçilirse "timeout" da belirtilen süre sonunda izin verilmediyse bağlantı kurulamaz.

Auto allow after timeout" seçildiyse belirtilen süre sonunda bağlantı kurulur.

Bağlantı kurduğunuz bilgisayarın ekranında çıkar, sizin bilgisayarınızda çıkmaz. "Auto deny after timeout" ve "Auto allow after timeout" arasındaki fark; timeout geriye doğru saydığında süre sonunda birinde bağlanabiliyor iken birinde bağlantı kurulamıyor.
Radmin kurulu bilgisayarda sistem trayde simgesini göreceksiniz . Bu simge normalde mavidir, bağlantı kurulduğunda kırmızı olur.


Simge kırmızı iken Mouse ile simge üzerine çift tıkladığınızda, bağlantı kuran bilgisayarın ip numarasını ve bağlantı türünü görebilirsiniz.
 
Top Bottom