Gül 34
Usta
Merhabalar Sevgili Dostlar,
Ramazanla birlikte evde farklı içecek tarifleri hazırlamaya tam gaz devam ediyorum. Özellikle de şerbetlere yoğunlaşmaya başladım. Reyhan şerbeti bildiğimiz şerbetlerden çok farklı bir şekilde hazırlanıyor. Öyle pratik ve lezzetli ki ilk denemenizden sonra buzdolabınızda sürekli bulunduracağınızı düşünüyorum.Bildiğiniz gibi reyhan fesleğenin koyu renkli kardeşi Özellikle de salatalarda çok kullanılıyor. Ben bazı çorbaların servisinde de severek kullanıyorum.
Bu şerbeti hazırlarken özellikle koyu mor renkli reyhanları tercih edin. Unutmayın bu şerbeti kesinlikle kaynatmayacaksınız, kaynatırsanız rengi bozulur. Ayrıca su miktarını arttırdıkça rengi daha açık pembeye döneceğinden daha fazla şerbet hazırlamak isterseniz mutlaka kullanacağınız reyhan miktarını arttırmalısın. Şerbet limon suyu gibi bulandırmadığı için ben limon tuzu tercih ediyorum ama siz istediğinizi kullanabilirsiniz.