Rus Salatası tarifi

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Rus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

rus-salatasi.webp


4 adet haşlanmış patates,

1 kase doğranmış kornişon turşu,

1 kase haşlanmış bezelye,

1 kase haşlanmış havuç,

4 yemek kaşığı mayonez,

5 yemek kaşığı yoğurt,

Tuz.

Rus Salatası Yapılışı

Bir kaba haşlanmış ve küp şeklinde doğradığımız patatesleri, kornişonları ve havucu koyalım.

Üzerine bezelyeyi ilave edelim ve sebzeleri ezmeden harmanlayalım.

Bir kaseye mayonezi, yoğurdu ve tuzu koyalım ve iyice çırpalım.

Hazırladığımız yoğurtlu karışımı sebzelerin üzerine dökelim ve iyice harmanlayalım.

Rus Salatasını servis tabağına alıp üzerini istediğimiz şekilde süsleyip servis yapalım.
 
Son düzenleme:
Soğuk sandviçlerin olmazsa olmaz salatası olan Rus salatası, et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi makarna ile harmanlanarak da servis edilebilir....

rus-salatasi.webp

Malzemeler:

3 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
1 su bardağı mayonez
6 adet salatalık turşusu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber


Yapılışı:

Havuçların kabuklarını soyalım ve küçük küpler halinde doğrayalım.

Dondurulmuş bezelyeler ile birlikte kaynar suda haşlayalım.

Patatesleri, ayrı bir tencerede kabuğunu soymadan yumuşayana kadar haşlayalım.

Ardından suyunu süzelim ve soğuması için bekletelim.

Haşlanan patatesleri bezelye ve havuç küpleri ile uyumlu olacak şekilde doğrayalım.

Suyunu süzdüğümüz ve soğuyan doğranmış tüm sebzeleri salata kasesine aktaralım.

Salatalık turşularını minik minik doğrayalım.

Mayonezi, tuz ve karabiber ilavesiyle çırpalım.

Doğranmış turşuları ve mayonezi salata kasesine aktarıp, karıştırdıktan sonra salatanızı bekletmeden servis edebiliriz...
 
Geri
Top