Samsung Galaxy S3 bilinmeyen tüm özellikleri

Samsung Galaxy S3 hakkında bilinmeyen özellikler


Galaxy S3 inceleme ve özellikler

* arka kısmında aydınlatma sensörü bulunuyor. Bu Sensör sayesinde aydınlık resimler çekebilirsiniz.

* Samsung Galaxy S3, 3 farklı depolama seçeneğine sahip. 16 GB, 32 GB ve 64GB'lık kapasitelerin yanında microSD slotu mevcuttur.

* Araba için aksesuarları ve Wireless üzerinden kablosuz bir şekilde şarj edebilme aksesuarları bulunuyor. Bu demek oluyor ki 1-2 metre uzaktan telefonunuzu şarj edebileceksiniz hemde kablo derdi olmadan.

* Samsung Galaxy S3, LTE ve 3G teknolojilerini destekliyor

* Telefon ile konuştuğumuzda Galaxy S3 sesimizi algılıyor ve dış seslerden ayırarak, sesimizi daha yüksek bir şekilde karşıya iletiyor.

* Saniyede 3.3'den fazla fotoğraf çekebiliyor. Ayrıca tek seferde 20'ye kadar fotoğraf çekebilme özelliği var.

* Tek dokunuşla verileri ve görüntüleri diğer cihazlarla paylaşabiliyorsunuz.

* Uzun bir mesaj yazmaya çalışıyorsunuz ama yazamıyorsunuz karakter sorunu devreye girdi bu durumda Samsung Galaxy S3 direk o numarayı arıyor.

* Samsung'un sesli asistanı 8 farklı dili anlayabiliyor

* Samsung Galaxy S3, Smart Stay özelliği ile sizi takip ediyor. Uzun bir metin okurken ekran kararmıyor. İşiniz bitene kadar aydınlık bir ekranla size sürpriz yapıyor.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Samsung Galaxy S3, daha önceki galaxy serilerindeki özellikleri taşımakla birlikte artılarla geldiği görülüyor. 4.8 inç, 1280×720 çözünürlük destekleyen HD dokunmatik ekran önemil farklılıklar gibi görünüyor. Samsung Super AMOLED+ ve yüksek kalite canlılık özellikleri ile ekran görüntüsünün netliğini garanti ediyor.

galaxy-s3.jpg


Beyaz ve mavisi ile halen satışta olan ve satış rekorlarını alt üst eden galaxy s3 artık bor renk ile de ekranları ve cepleri süsleyecek... 2012'nin ikinci çeyreğinde Samsung'un 6.5 milyonun üzerinde Galaxy S3 sattığı tahmin ediliyor. Eğer tahminler doğruysa bu, Galaxy S3'ün bu kadar kısa bir sürede en çok satan Android telefonu olduğu anlamına geliyor.

Samsung’un tarihindeki en başarılı cihazı oldu Samsung Galaxy S3. Cihaz, o kadar ilgi gördü ki, iPhone 4S’in satışlarının hızını bile geçti. iPhone 4S, piyasaya çıktığı ilk hafta 9 milyon adet satmıştı. Samsung Galaxy S3 ise bu rakamı geçip, ilk haftasında 15 milyon adet sattı. Sırf bu bile, cihaz piyasaya çıkmadan nasıl bir heyecan yarattığına (ya da yaratıldığına) dair önemli bir işaret.

Samsung Galaxy S3′ün en dikkat çekici yanı, tasarımı değil. Oldukça ince hazırlanan cihaz, boyutlarına göre de çok hafif, sadece 133 g.

galaxy-s3-2.jpg


Samsung Galaxy S3 genel olarak Samsung Galaxy S II ve Samsung Galaxy Nexus arasında bir tasarıma sahip. Kenarları yuvarlatılmış tasarıma bir de fiziksel ”Home” tuşu eklenmiş. Bu fiziksel tuşun iki tarafında ise ”Seçenekler” ve ”Geri” tuşları bulunuyor. Bu dokunmatik tuşlar ekranın değil, kasanın üzerinde durduğu için şık bir görünüm sağlamış.

Samsung Galaxy S3′te 8 MP’lik oldukça iyi bir kamera sensörü olmasına rağmen, rakiplerinin bazılarındaki gibi kamera 2-3 mm dışarıya çıkmamış. Bu da arka tarafın daha hoş görünmesini sağlıyor.

Arka kapağın güzel tasarımına, arka kapağın altı ise katılmamış. Cihazın içine microSIM kartınızı takması iyi de, çıkartırken çok işkence çekebilir, belki kartınıza zarar bile verebilirsiniz. HTC One X’teki kızaklı ve yuvalı SIM kart girişleri kullanılabilirdi bu üst düzey telefonda.

Samsung Galaxy S3, genel olarak oldukça şık ve işlevsel bir tasarıma sahip. 4.8 inçlik ekranı belki her insan tek eliyle rahatlıkla kullanamayacaktır, fakat oldukça ince ve hafif olan cihaz, kesinlikle ”kocaman” gözükmüyor.

Özellikler
Samsung Galaxy S3, Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich yüklü olarak satılıyor. Android 4.0 üzerine de Samsung’un ilk kez Galaxy Note ile sunduğu TouchWiz 5.0 özel arayüzü yüklenmiş Samsung Galaxy S3′e. TouchWiz 5.0′ın bir diğer ismi de Nature UX olarak geçiyor. Zaten cihazın üzerinde bariz bir ”doğa” alıntısı mevcut. Özellikle ekran kilidini, su üzerinde elinizi gezdirerek açmak orijinal ve şık olmuş. Ayrıca kilit ekranında istediğiniz özellikleri yerleştirerek, doğrudan ana ekran yerine kullanmak istediğiniz özelliğe (kamera, tarayıcı gibi) geçebiliyorsunuz.

Cihazın içerisinde artık alışkın olduğumuz pek çok Samsung yazılımı bulunuyor. Bunlardan en dikkat çekeni, Apple’ın Siri’sini andıran S Voice uygulaması. Bu uygulama ile cihazınıza sesli komutlar verebiliyorsunuz. Fakat tıpkı Siri gibi S Voice da Türkçe desteklemiyor.

S Voice gibi özel bir diğer Samsung uygulaması da S Memo. S Memo uygulaması bir not alma uygulaması. Daha önce Samsung Galaxy Note üzerinde, kalem ile kullandığımız bu başarılı uygulamayı Samsung Galaxy S3′ün hassas dokunmatik ekranı ile parmağınızla bile rahatça kullanabilirsiniz. Ayrıca uygulamanın içerisinde OCR (optik karakter tanıma) özelliği bulunuyor. Bu sayede el yazınızla not aldığınız yazıları, daha sonra dijital formata yani TXT dosyasına çevirebiliyorsunuz.

Samsung Galaxy S3′ün merakla beklenen bir diğer özelliği de kamerasıydı. 8 MP’lik kamera ile oldukça iyi fotoğraflar çekebiliyorsunuz. HDR özelliği olan Samsung Galaxy S3′ün kamerası fazla ışıklı, fazla karanlık ya da çok fazla kontrast farkı olan ortamlarda da oldukça iyi fotoğraflar çekebiliyor.

Piyasaya çıkan pek çok üst düzey telefon artık sabit olarak 8 GB ve katları depolama alanı sunuyor ve bunların çoğu da microSD kart kullanmanıza izin vermiyor. Samsung Galaxy S3′te ise hem 16 / 32 / 64 GB’lık dahili depolama alanı hem de 64 GB’a kadar microSD kart kullanabiliyor yani toplamda 128 GB’a kadar depolama alanına sahip olabiliyorsunuz. Bunun yanına bir de Dropbox’ı ekleyince şu an için neredeyse sonsuz bir mobil depolama alanına sahip oluyorsunuz.

Samsung Galaxy S3, üzerinde şimdiye kadar bir akıllı telefonda görülen en güçlü batarya var: 2150 mAh. Bu sayede de piyasadaki rakiplerinde daha uzun pil ömrü sunuyor. Piyasadaki pek çok akıllı telefon, yoğun kullanımda (3G, GPS, WiFi özellikleri aktif kullanılarak) bir gün içinde biterken, Samsung Galaxy S3′ü iki gün şarj etmeden kullanabilirsiniz.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Samsung Galaxy S3'ün teknik özellikleri.

Network
  • 2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE): 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz3G (HSPA? 21Mbps): 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz
  • 4G (Dependent on market)
Ekran
  • 4.8 inch HD Super AMOLED (1280×720) display
İşletim Sistemi
  • Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
Kamera
  • Main(Rear): 8 Mega pixel Auto Focus camera with Flash & Zero Shutter Lag, BIS
  • Sub (Front): 1.9 Mega pixel camera, HD recording @30fps with Zero Shutter Lag, BIS
Video
  • Codec: MPEG4, H.264, H.263, DivX, DivX3.11, VC-1, VP8, WMV7/8, Sorenson SparkRecording & Playback: Full HD (1080p)
Audio
  • Codec: MP3, AMR-NB/WB, AAC/AAC?/eAAC?, WMA, OGG, FLAC, AC-3, apt-X
Ek
Özellikler

  • S Beam, Buddy photo share, Share shot
  • AllShare Play, AllShare Cast
  • Smart stay, Social tag, Group tag, Face zoom, Face slide show
  • Direct call, Smart alert, Tap to top, Camera quick access
  • Pop up play
  • S Voice
  • Burst shot & Best photo, Recording snapshot, HDR
Google™ Mobile Servisleri
  • Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude
  • Google Play Store, Google Play Books, Google Play Movies
  • Google Plus, YouTube, Google Talk,
  • Google Places, Google Navigation, Google Downloads
Bağalantı Seçenekleri
  • WiFi a/b/g/n, WiFi HT40
  • GPS/GLONASS
  • NFC
  • Bluetooth® 4.0(LE)
 
Son düzenleme:

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Samsung Glaxy S3 ile kolay ekran görüntüsü alma.

Klasik yöntem Home tuşu ile birlikte Güç tuşuna birlikte basarak ekran görüntüsü alabilirsiniz. (Tüm Galaxy modellerinde bu geçerli)

Ancak Galaxy S3 ekran görüntüsü almak için harika bir yöntem geliştirmiş. Avuç içini kaydırma yöntemi ile ekran görüntüsü alabiliyorsunuz. Bunun için;

Ayarlar > Hareket > Yakalamak için avuçiçini kaydırın

ZV2ur.png


seçeneğini aktif edin. Artık avucunuzu ekran üzerinde sağa veya sola hareket ettirdiğinizde ekran görüntüsünü alabiliyorsunuz.

Ekran görüntüsünün ne kadar kolay alınabildiğini izleyin...
 
Son düzenleme:
Top