Saten kumaş nasıl yıkanır? En pratik yöntemleri...

  • Konuyu açan Konuyu açan Enda
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Kadınların severek kullandığı saten kumaş, yaz aylarının en çok tercih edilen kumaşıdır. Saten kumaş parlak ve kaygan bir yapıya sahip olduğundan bakımına ve temizliğine önem verilmelidir. Peki saten kumaş nasıl yıkanmalıdır? Saten kumaş yıkamanın püf noktaları nelerdir? İşte, saten kumaş yıkamanın en pratik yöntemleri...

Türk, Çin, Lyon, Yunan gibi türleri mevcut olan saten kumaş; şarmöz, düşes, serbest, krep, şarjan ve döliyen gibi türlere de sahiptir. Bunların her biri saten kumaşın dokusuyla ilgili tanımlardır ve kumaşın kalitesini göstermektedir. Saten kumaşların temizliği konusunda belli başlı yöntemler vardır. Narin yapılı saten kumaşları daha pratik nasıl yıkayabilir ve doğru yöntemle temizliğini sağlayabilirsiniz.

SATEN KUMAŞ NASIL YIKANIR?
-
Saten kumaşın mandalla bir çamaşır ipine iki ucundan tuttuktan sonra zeminin yıkanmalıdır ve kırışmaması için özenle davranarak yerleştirilmelidir. Saten kumaşın iki tarafında çamaşır ipi üzerinde astıktan sonra büyük bir temizleme spreyinin içerisine Saf su ve asitsiz bebek deterjanı ekledikten sonra spreyi iyice sallayınız. Kumaşın üzerine bu karışımı sıkınız.

- Tüm yüzeyini deterjanlı su ile ıslattıktan sonra bir süre bekleyiniz. Kumaş üzerinde bir süre bekledikten aynı işlemi baştan uygulayarak birkaç katta sıvı deterjan oluşturarak temizliğimize devam edebilirsiniz.

- Sprey şişesinin ile uygulama gerçekleştirdiğiniz için yine aynı şişenin içerisine salt ılık su ilave edip sallayarak durulama işlemini yapabilirsiniz. Şişe içerisine sıcak su ya da ılık su ilave ettikten sonra kumaşı nazikçe sıkarak asma yöntemi ile kurutmaya bırakınız.

- Temizlik işleminizi bittikten sonra kuruması için yine çamaşır ipinin üzerine veya bir koltuğun üzerine serbest atılmış bir şekilde bırakabilirsiniz. Kendiliğinden kurumasını bekleyiniz ütüleme yolu veya kurutma makinesine atarsanız kumaşa zarar verebilirsiniz. Paralel bir şekilde asılarak kuruması gerekmektedir.
 
Geri
Top