Şavurma- Şavurma döneri

Suskun

V.I.P
V.I.P
201127d10t72bt200.jpg



300px-Shawarma_ad_Istanbul_(01.10.2008).JPG

Şavurma döneri

Şavurma, Levant'a, Arap mutfağı'na ve Levant mutfağı'na özgü bir kebap türü. Koyun, keçi, tavuk, hindi ya da sığır etinin lavaş içine sarılmasıyla hazırlanır. Bazı çeşitlerinde kesilen etler şişe takılarak bir gün kadar ızgarada pişirilir. Etin bir çeşit marinasyon işlemine tabi tutulması da gerekir. Sıcak ya da ısıtılmış pide, lavaş ya da dürüm içine sarılarak, tabule veya fettuş gibi salata çeşitleriyle birlikte tüketilir. Şavurmanın farklı özelliğini sağlayan ise şavurmaya özgü sostur. Bu sos da tahin, humus, turşu, şalgam, amba (mango turşusu) ve bol sarmısak ile hazırlanır. Şavurma Ortadoğu, Kafkaslar ve Avrupa'da tüketilen bir yiyecek türüdür.
 
Geri
Top