Malzemeler
- 1 lt su
- 2/3 su bardağı şeker
- 6 poşet çay (tercihen English Breakfast)
- 2-3 cm taze zencefil kökü
- 1 limon suyu
- 1 su bardağı şeftali suyu
- 2-3 adet şeftali
Yapılışı
Bir tencerenin içinde şekerle birlikte su kaynatılır, altı kapanır içine çay poşetleri konur ve üstü strech film ile örtülerek 10-15 dakika demlenmeye bırakılır.
Bu süre geçip ılınan çayın içine zencefil parçaları atılır.
Limon suyu ve sadece 1 şeftalinin dilimleri konarak, tekrar ağzı örtülerek en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakılır. 1 bardak şeftali suyu ve taze dilimlenmiş şeftaliler de eklenip karıştırılır ve çok bol buz konarak servis edilir.
Bir tencerenin içinde şekerle birlikte su kaynatılır, altı kapanır içine çay poşetleri konur ve üstü strech film ile örtülerek 10-15 dakika demlenmeye bırakılır.
Bu süre geçip ılınan çayın içine zencefil parçaları atılır.
Limon suyu ve sadece 1 şeftalinin dilimleri konarak, tekrar ağzı örtülerek en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakılır. 1 bardak şeftali suyu ve taze dilimlenmiş şeftaliler de eklenip karıştırılır ve çok bol buz konarak servis edilir.