Seker Bayrami BURMA BAKLAVA Tatlisi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Seker Bayrami BURMA BAKLAVA Tatlisi​

TAM ÖLÇÜLÜ BURMA BAKLAVA​

baklava.jpg

✔️2 yumurta
✔️1 su b. süt
✔️1 çay b.sıvı yağ
✔️1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin(ılınsın)katı yağ koymadan da yapabilirsiniz bende bazen koymuyorum.
✔️1 tatlı kaşığı kabartma tozu
✔️2 çorba kaşığı sirke
✔️bir fiske tuz
✔️aldığı kadar baklavalık un yumuşak bir hamur olacak(5 su bardağı ekledim)

➡️ su bardağı ölçüm 200 ml
➡️ çay bardağı ölçüm 125 ml

👉içi için 400 gr dövülmüş ceviz
👉açmak için mısır veya buğday nişastası(ben mısır kullandım)
👉üzeri için;

-250 gr tereyağı biraz sıvı yağ ile karıştırdım (tereyağının köpük kısmını alın mutlaka)

👉şerbeti için;

✔️5 su brdğ şeker
✔️5 su brdğ su
✔️bir dilim limon

Ocağa alınıp şeker eriyene kadar karıştırılır kaynamaya başlayınca altını kısıp 25 dk kaynatalım.

Bütün malzemelerle yumuşak bir hamur yoğrulur unlanmış bir tepsiye cevizden biraz büyük bezeler yapılıp dizilir (15 beze yaptım)üstü kapatılıp bir saat kadar dinlendirilir.

Bezeler bol nişastayla açabildiğiniz incelikte açılır(nişastayı ilk açtığınızda bol kullanın sonradan fazla serpmeyin) yufka ortadan ikiye kesilir ben kenar kısımlardan hafif kesip kestiğim kısımları yufkanın orta kısmına koyuyorum) her yerine gelecek şekilde ceviz serpilir varsa daha ince bir oklavayla oval kısımdan çok sıkı olmayacak şekilde sarılır ve her iki taraftan yufka ortaya doğru sıkıştırılır böylece büzme işlemi sağlanır, oklavadan çıkarılır istenen boyutta kesilir (kesmedende yerleştirebilirsiniz) tepsiye yanyana dizilir bütün hamurlar bitince her yerine gelecek şekilde yağ gezdirilir

Fırın derecesi çok yüksek olmasın dışı pişer içi hamur kalır 160 veya 170 dercede pişirin altı üstü güzel kızarsın.

Tepsi soğuk olsun şerbetin ilk sıcaklığı çıkınca dökelim, şerbetini çekince servise hazırdır😋
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Burma Baklava​

baklava.jpg

Bir paket baklavalık yufka
300 gr ceviz
125 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
Üç su bardağı şeker
Dört su bardağı su

Üç dört damla limon suyu​

Tencerimize şekeri ve suyu koyup orta ateşte kaynatıyoruz kaynamaya çıktıktan sonra üç dört damla limon suyu sıkıyoruz 15 20 dakika arası kaynatıyoruz şerbetimizi altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Margarinimizi eritip sıvıyağıda ilave ediyoruz
Yufkamızı tezgaha serip margarinimizi sürüyoruz üzerine bir yufka daha koyup Cevizimizi serpip oklavamıza sarıyoruz iki taraftanda büzüştürüyoruz oklavamızı çıkartıp borcamımıza diziyoruz borcam dolana kadar aynı işlemleri yapıyoruz artan margarinimizi tatlımızın üzerine döküyoruz önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kizartıyoruz tatlımızı ılımaya bırakıyoruz soğuk olan şerbetimizi ılk olan tatlımıza döküyoruz üzerini fıstıkla süsleyip afiyetle yiyoruz
Bir yiyecek ve açık hava görseli olabilir

Not Gelin kiziminda yaptigi kolay buldugu tatli tarifi
 
Top