Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Ya aslında çok tatlı sevmem ama arada bir (ayda bir falan) yemek gibi yerim .:) Şimdi de canım öyle istedi neyse akşam biyerdeyiz tatlı türleri vardır heralde :D
 

Suskun

V.I.P
V.I.P
pHPsQhu.jpg

Ev Baklavası Tarifi

Malzemeler


Hamuru için
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yumurta
yarım çay bardağı sirke
tuz
aldığı kadar un
1 paket nişasta
400 gr ceviz
yarım paket margarin
250 gr tereyağı

Şerbeti için
1,5 Kilo şeker
1,5 litreden bir bardak fazla su

Hazırlanışı

Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir. cevizler rondodan geçirilir yapılan hamur dört parçaya bölünür ve her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarılır. ceviz büyüklüğündeki bezeler üzerilerine nişasta dökülerek büyütülür. 15 beze üst üste konulur ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde tekrar büyütülür. üzeren ceviz içi serpilir ve diğer bezelere de aynı işlem uygulanır tüm bezeler bitince istenilen şekilde kesilir ve üzerine terayağı ve margarin eriterek dökülüp fırında pişirilir… Şerbet yaklaşık kısık ateşte bir saat kaynadıktan sonra sıcak olarak soğuk hamurun üzerinden dökülür… afiyet olsun…
 
Düzenleyen yönetici:

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

PORTAKALLI REVANİ​

1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 portakalın kabuk rendesi
Şerbetine;
4 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için; toz fıstık
HAZIRLANIŞI
*Öncelikle şerbet için gereken malzemeleri limon suyu hariç tencereye alın ve 3-4 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyip ocaktan alın, soğusun.
*Hamur için yumurtaları ve şekeri mikserde iyice çırpın.
*Geri kalan hamur malzemesini ekleyip çırpma teliyle karıştırın ve orta boy dikdörtgen bir kabı yağlayıp hamuru içine boşaltın. Üzerini düzeltin.
*170 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin ve fırından alarak dilimleyin.
*Soğuk şerbeti sıcak revaninin üzerine gezdirin ve şerbetini çekene kadar dinlendirip toz fıstık serperek servis edin.
 
Top