Bunlarin tarifini ve nasil yapildiginida aciklarmisin lütfen sira ile yine
Tabii ki! İşte sebzeli Sıkma Böreği tarifi sıra ile:
Malzemeler:
- Yufka (varsa açma yufka tercih edebilirsiniz)
- Sebzelerden istediğiniz kombinasyon
- Peynir (isteğe bağlı, sebzelerle birlikte kullanabilirsiniz)
- Yumurta (birkaç tane)
- Sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber gibi baharatlar
Hazırlık:
1. Sebzeleri tercihinize göre doğrayın veya rendeleyin.
2. Sebzeleri bir tavada soteleyerek yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve baharatlar ekleyerek tatlandırın. Soğumaya bırakın.
3. Yufkaları açın ve üzerine sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı sürün.
4. İlk yufkayı tezgaha yayın. Üzerine sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı sürün. Diğer yufkaları da aynı şekilde üst üste koyun ve yağlayın.
5. Yağladığınız yufkaların üzerine sebzeli iç harcı yayın. Üzerine dilerseniz peynir ekleyebilirsiniz.
6. Yufkaları rulo şeklinde sarın. Dilerseniz ortasına doğranmış haşlanmış yumurta da ekleyebilirsiniz.
7. Rulo şeklinde sarılmış yufkaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
8. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
9. Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!