Malzemeler
- Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
- İçi için;
- Kaşar peyniri
- Bulamak için;
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Kavrulmuş susam
Yapılışı
- Yoğurma kabına suyu, sütü, sıvı yağı, şekeri ve mayayı alıp karıştıralım.
- Unu ve tuzu da ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Üzerini kapatalım ve 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurun havasını alalım ve eşit büyüklükte olacak şekilde bezelere ayıralım.
- Her bir bezeyi elimizle açıp ortasına kaşar peyniri yerleştirelim ve ağız kısmını kapatalım.
- Daha sonra bir kasede pekmezi ve suyu iyice karıştıralım.
- Bezelerin her birini önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bulayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine bıçak ile çizik atalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.