• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Simit yapılışı

Gül 34

Usta

simit.webp

Bardak ölçüsü 200 ml’dir. .
Hamurun kıvamına etki eden birçok etken var. Bu nedenle unu kontrollü olarak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar eklemekte fayda var.
Hamur 40 dk sonra yeteri kadar mayalanmadıysa bir otuz dakika daha onu rahat bırak, merak etme vakti dolduğunda kıvama gelecektir.
Her fırının pişirme süresi/derecesi farklıdır.

Tarifte verilen pişirme derecesini/süresini kendi fırın gücünü değerlendirerek ayarla.

Malzeme Listesi​

Hamur İçin
300 gr su
100 gr beyaz un
150 gr tam buğday unu (dilersen tamamını beyaz un kullanabilirsiniz)
150 gr kavulca unu
1 pk kuru maya
1 tatı kaşığı tuz
Üzeri İçin
1 bardak pekmez
1 bardak susam
½ bardak su
1 yk un

HAZIRLANIŞI​


300 gr ılık suya ile 1 paket mayayı ekle. Üzerini örterek 5 dk bekle.
Un karışımını azar azar ekle ve yoğurmaya başla, ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğur (kıvamı videoda).
Kabın üzerini streç ile hava almayacak şekilde kapatıp en az 40 dk bekle. Hamur en az iki katına çıkıp iyi bir şekilde maya almalı.
Bu arada çukur ve geniş bir tabak içine 1 bardak pekmez, yarım bardak su ve 1 yemek kaşığı unu iyice pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştır. Bir başka tabakta da susamları hazırla.
Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye ayır. 6 adet simidimiz olacak.
Simit şeklini ver, sırayla pekmeze ve susama bula (detaylı anlatım videoda) ve hiiiiç bekletmeden doooğruca fırına ver.
180derece minimum 20dk veya üzeri kızarıp iyice pişinceye kadar pişir.
 
Geri
Top