Slovenya hakkında bilgiler, Tarihi ve Turistik yerler
Aileler, iş adamları ve hareketi seven turistler için Slovenya'da eğlenecek mutlaka bir yer vardır. Yürümeyi sevenler için sessiz dağ etekleri, dağ sporunu sevenler için tırman-ma alanları mevcuttur. Kayak yapanlar için kayak merkezleri, bisikletçiler için geniş ala-nlar vardır. Ayrıca balıkçılık, kano, yelken, avcılık, golf sahaları, binicilik v.s gibi spor-culara tabiatın verdiği tüm güzellikleri ile tatillerini en mükemmel şekilde değerlendir-me imkanları ile doludur.
Panonya, Alp ve Akdeniz- bu üç kültür Sloven mutfağını etkiler. Slovenlerin en eski ye-mekleri ağır pişirilir. En tanınmış yemeklerinden ve Bayram günlerinde sofraya konulan, simit çeşitleridir. Bu simit çeşitleri halen bu gün gevrek, örgü ve pideler tatlı, etli veya sebzeli (harç çeşitleri ) olarak 70 çeşidi vardır. Kaçamak ( žganci ) en eski yemeklerinden biridir. Sloven özel tatlılarından biri de potica dir. Potica Bayram günlerinde çeşitli tatlı harçlarından ( ceviz, fındık v.s.gibi) hazırlanır.
Bağlarla kaplı olan Slovenya'da her çeşit üzüm yetişir. Slovenya bağları, üç bölgeye bö-lünmüştür: Primorska, Posavska ve Podravska. Bundan başka, kendi kaliteleri ile tanıtan 14 çevreye bölünmektedir. Primorje bölgesi kırmızı ve dolu beyaz şarabı ile ünlüdür, Posavska bölgesinde özel Sloven şarabı olan - cviček- , Podravja bölgesi ise renski rizling, Sauvignon ve rulandec, traminec ve köpüklü şarapları ile ünlüdür.
Coğrafi konumunun çok güzel olmasından dolayı bol bol dinlenme alanları mevcuttur. Güzel yemek çeşitleri ve ünlü şarapları : nazik, cana yakın , neşeli ve misafirperver insanları ile bir bütün oluşturmaktadır. İkimilyonluk halkın kimliği Sloven dili ile şekil-leşmiştir. Kültür hayatı da çok hareketlidir. Misafirpervekliklerini ve dünyanın zengin bir parçasını misafirleri ile birlikte yaşamak isterler.
Aileler, iş adamları ve hareketi seven turistler için Slovenya'da eğlenecek mutlaka bir yer vardır. Yürümeyi sevenler için sessiz dağ etekleri, dağ sporunu sevenler için tırman-ma alanları mevcuttur. Kayak yapanlar için kayak merkezleri, bisikletçiler için geniş ala-nlar vardır. Ayrıca balıkçılık, kano, yelken, avcılık, golf sahaları, binicilik v.s gibi spor-culara tabiatın verdiği tüm güzellikleri ile tatillerini en mükemmel şekilde değerlendir-me imkanları ile doludur.
Panonya, Alp ve Akdeniz- bu üç kültür Sloven mutfağını etkiler. Slovenlerin en eski ye-mekleri ağır pişirilir. En tanınmış yemeklerinden ve Bayram günlerinde sofraya konulan, simit çeşitleridir. Bu simit çeşitleri halen bu gün gevrek, örgü ve pideler tatlı, etli veya sebzeli (harç çeşitleri ) olarak 70 çeşidi vardır. Kaçamak ( žganci ) en eski yemeklerinden biridir. Sloven özel tatlılarından biri de potica dir. Potica Bayram günlerinde çeşitli tatlı harçlarından ( ceviz, fındık v.s.gibi) hazırlanır.
Bağlarla kaplı olan Slovenya'da her çeşit üzüm yetişir. Slovenya bağları, üç bölgeye bö-lünmüştür: Primorska, Posavska ve Podravska. Bundan başka, kendi kaliteleri ile tanıtan 14 çevreye bölünmektedir. Primorje bölgesi kırmızı ve dolu beyaz şarabı ile ünlüdür, Posavska bölgesinde özel Sloven şarabı olan - cviček- , Podravja bölgesi ise renski rizling, Sauvignon ve rulandec, traminec ve köpüklü şarapları ile ünlüdür.
Coğrafi konumunun çok güzel olmasından dolayı bol bol dinlenme alanları mevcuttur. Güzel yemek çeşitleri ve ünlü şarapları : nazik, cana yakın , neşeli ve misafirperver insanları ile bir bütün oluşturmaktadır. İkimilyonluk halkın kimliği Sloven dili ile şekil-leşmiştir. Kültür hayatı da çok hareketlidir. Misafirpervekliklerini ve dünyanın zengin bir parçasını misafirleri ile birlikte yaşamak isterler.