Sodalı buzluk böreği tarifi

Gül 34

Usta

Malzemeler:​

  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda

İçi için:​

  • 250 gram ezine peyniri

Üzeri için:​

  • 1 adet yumurta sarısı
Bir kez yapıp buzluğa attıktan sonra sizin için dünyanın en pratik kahvaltılığına dönüşecek bir börekten söz ediyoruz. Sizce de onunla tanışmanızın zamanı geldi de geçmedi mi?

Nasıl Yapılır?​

Yufkaları temiz bir tezgaha serip bir fırçayla üzerlerine sıvı yağ sürün. Her bir yufkayı 6-8 parça halinde üçgen şeklinde kesin. Ezine peynirlerini ezip her bir yufka parçasına pay edin ve yufkaları rulo şeklinde sarıp uçlarını suyla birleştirin. Ardından hazır olan yufkaları buzdolabı poşetine koyarak buzluğu kaldırın ve dilediğiniz zaman çıkarın.

Çıkardıktan sonra bir kapta sıvı yağ ve sodayı karıştırıp börekleri bu sıvı karışıma atarak hafifçe ıslanmalarını sağlayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine börekleri yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar!
 
Geri
Top