SSL Sertifikanızı Doğru Yapılandırdınız mı?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Eklenti ile veya manuel olarak .htaccess ile 301 yönlendirmesi yaparak SSL Sertifikasını sitenize entegre ettiniz. Peki ayarlarınız yeterince hedefe ulaşmanızı sağlayacak düzeyde mi yoksa eksikleriniz mi var.

İşte bu durumda SSL Sertifika Doğruluk Denetleyiciliğini sizin adınıza yerine getirebilecek aşağıdaki siteleri kullanabilirsiniz. Bu sitelerde ilgili kutucuklara sitenizin adresini girdiğinizde SSL Sertifikanız ile ilgili bir rapor sunacaktır.


 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

SSL sertifikası başvuru yöntemleri

konusunda internette yer alan bilgiler doğrultusunda işleminizi güvenli yapabilmek için başvuru yapmanız gereken yeri doğru seçmelisiniz. SSL hizmetini sağlayan aracı sistemlere tıklayarak kullanacağınız alana göre güvenli sistem özelliklerinden yararlanmanızı sağlayan sertifikaya sahip olmanız mümkündür. Ayrıca bu sertifikayı alma öncesinde mevcutta bulunan bir web siteniz olması gerekli olduğunu da bilmelisiniz. Başvuru ve SSL alma açısından yapılması gereken aşamalar şu şekilde sıralanıp doğru ve eksiksiz şekilde yapılması gerektiği bilinir.
  • Öncelikle Google Domains'e gidilmeli
  • Sonrasında oluşturulacak alan seçimi yapılmalı
  • Ekranda karşınıza çıkan menü tıklanmalı
  • Menü kısmında yer alan güvenlik kısmı tıklanmalı
  • Bulunmakta olan SSL sertifikası kutusuna gidilmeli
Yukarıda belirtilenler SSL sertifikası alma eşliğinde kullanılan adımlardır. Şayet SSL sertifikasına sahip olan biriyseniz ayrıntılar açısından sertifika kutusunu genişletmeniz gereklidir.

SSL Sertifika Yükleme


SSL sertifika yükleme açısından basite indirgenmiş fakat sıralamasının doğru şekilde uygulanması gereken adımlar vardır. Bu adımlar ise şu şekilde sıralanır.
  • Başlat‘ı tıklayıp yönetim araçlarını seçip sonrasında ınternet ınformatıon services yöneticisini tıklama
  • Internet Informatıon Services yöneticisinden sunucu seçme
  • Sunucu sertifikalarını çift tıklayıp sağ kısımdaki aksiyon panelinden sertifika işlemini sonlandır kısmına tıklama
  • Edinilen sertifikayı bulma
  • Internet Informatıon Services yöneticisinde sertifikanızı yerleştirdiğiniz sunucu adını seçme
  • Web site bölümünde + simgesini tıklayıp sertifikanın yükleneceği sunucuyu seçme
  • Aksiyon panelinden bağlayıcılar kısmını tıklayıp ekleme yapma
  • Son olarak Internet Information Services (IIS) Yöneticisi penceresini kapatma
Yukarıda belirtilen adımlar sayesinde kolay bir şekilde karmaşık görünen sistemi çözebileceğiniz gibi SSL sertifikanızı da yüklemeniz kolay olacaktır. Her bakımdan kullanılması faydalı olan bu sistem çağın gerekli sistemidir.

SSL Güvenlik Sertifikası

SSL güvenlik sertifikası
güvenli yuva katmanı olarak bilinen mevcut sitenin kimliğini doğrulayan, kontrollü bir şekilde şifre bağlantılarının yapılmasını sağlayan sertifika demektir. Web sunucusu ile web sitesi arasında şifreli bağlantı oluşturabilen bir sistemdir. Mevcut durumda kullanan pek çok site olup güvenli şekilde kullanabilmemiz sağlanmaktadır. Ayrıca birçok sistem içinde gerekli olan SSL sertifikası güvenli ortam sağlayan sistemleri öne çıkarır.

SSL Sertifikasının Gerekliliği

SSL sertifikasının gerekliliği
açısından en temel bilinmesi gereken durum mevcut sistemlerde hassas, özel içerikli bilgilerin siber saldırılara maruz kalmamasıyla kullanılan sistem olmasıdır. Çünkü var olan sitelere yönelik çok çeşitli siber saldırılar yapıldığı bilinmektedir. Bu olumsuzluk beraberinde sistemin güvenliği yitirilerek mevcut müşteri bilgilerinin çalınması, hassas konularda sorun yaşanması ve site çöküşü, kopyalanması gibi pek çok durum oluşabilmektedir. Bu yüzden birçok sitenin kullanmakta olduğu SSL sistemi ile güvenli alan oluşturulduğu bilinmektedir.

Alışveriş siteleri ve bankalar en üst düzeydeki SSL sertifikası kullanan yerlerdir. Ayrıca domain adresini sürekli tazeleyen sitelerinde bu sistemden faydalandığı bilinmektedir. Özellikle önemli olan sitelerin iş verimliliğinin düşmemesi ve mevcut müşteri portföyünün genişletilebilmesi için SSL sertifika kullanmaları gereklidir.

SSL Sertifika Hatası Düzeltme

SSL sertifika hatası düzeltme
açısından kullanılması gereken yöntem şu şekilde sıralanır.

  • Denetim Masasına erişim sağlama
  • Ağ ve Paylaşım Merkezi'ne tıklama
  • Sol alt menüde bulunan “İnternet Seçenekleri” linkine tıklama
  • Açılan pop-up'ta üst menüde bulunan “İçerik” linkine tıklama
  • SSL durumunu sil linkine tıklama sonrasında SSL önbelleğinizi temizleme
Yukarıda belirtilen adımlar beraberinde SSL sertifika hatası düzeltilebilmektedir. SSL sertifikası kullanmakta olan ve var olan hatayı düzeltmek amaçlı bu uygulamadan yararlanan pek çok kullanıcı bulunmaktadır. Çünkü bazı durumlarda SSL sertifikası hatası çıkabilmekte ve böyle bir durumda da site güveni azalabilmektedir.
 
Top