• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Stonehenge Taşlarının Sırrı Nedir?

Papatya

V.I.P
V.I.P
Günümüzde arkeologlar tarafından tarihsel süreç içerisinde yapılan birçok yapı incelenerek bu yapılar üzerine araştırılar yapılmaktadır.

Bilim adamlarının da dahil oldukları bu araştırma süresince, bulunan ve incelenen bazı yapılar, adeta bir gizem abidesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sırrı bir türlü çözülemeyen ve bilim insanlarının gerçekçi cevaplar veremediği Stonehenge, bu tür yapılar içerisinde en önemlilerden bir tanesidir. Bunca yıldır yapılmakta olan incelemeler ve araştırmalara rağmen sırrı bir türlü çözülemeyen Stonehenge, İngiltere sınırları içerisinde yer alan bir yapıdır. Öyle ki, bu yapının hakkında birçok soru işaretleri bulunur. Yapının daha ne zaman tam olarak yapıldığı dahi saptanamamaktadır. Bu esrarengiz yapının bir Antik Çağ eseri olduğu geniş kesimlerce kabul görse de, bu yapının Antik Çağın öncesinde yapıldığını söyleyen araştırmacılar da azımsanamayacak kadar fazladır. Aynı zamanda Stonehenge, üzerinde araştırma yapılırken komplo teorisi üretmek için de oldukça müsait bir konu olma özelliğindedir.



İngiltere sınırları içerisinde bulunan ve de hakkında birçok soru işareti barındıran bu yapıyı daha yakından tanımak gerekirse, öncelikle bu yapının bilgeliğin sembolü olarak karşımıza çıkmasıdır. Tanım olarak bakıldığında ise; Stonehenge dik bir şekilde duran ve yukarıdan bakıldığı zaman bir daire oluşturan taş topluluğudur. Bu tanım bakıldığı zaman ilk anda oldukça sade ve de normal olarak görülebilmektedir. Fakat Stonehenge için böyle bir durum söz konusu değildir.

Stonehengeyi inceleyen araştırmacılar bu yapı hakkında aklın sınırlarını zorlayan bir konu olduğunu düşünmektedirler.

Zaten sırrının çözülememesi de bu nedenledir. Bu yapı hakkında değişik görüşler bulunmaktadır.

Bunlardan biri, bu yapının bir tapınak olduğu yönündedir. İnşasında kullanılan ve çok ilginç bir yapıda olan taşların astronomik gözlemlerde kullanılan bir bölgeyi temsil ettiği söylenmektedir. Bunun yanı sıra bu sıra dışı taşların hem tapınak gem de gökyüzü gözlemleriyle alakalı olduğu da bazı araştırmacılar tarafından söylenmektedir. Bu durum da, günümüzde çözülmek için daha çok yola ihtiyacı olan astronomi biliminin bu dönemde ne derecede bilindiğini merak ettirmektedir Stonehengeyi bu denli önemli ve gizemli kılan inşasında kullanılmış taşlardır.



Bu taşların insan aklını zorlayan ağırlıktadır ve bu kadar ağır olan taşlar mükemmel bir matematiksel bilgiyle, muazzam derecede yerleştirilmiştir. Akıl almaz bir düzenle yerleştirilen bu ağır taşlar, soru işaretlerini de bünyesinde barındırmaktadır. Yapıda birbirine paralel olan iki taşın üzerine oldukça ağır olan taşlar yerleştirilmiştir.

Burada gereken kuvvet ise, aklın sınırlarını zorlar niteliktedir.

Nitekim, günümüzde araştırma yapan bilim adamları her türlü komplo teorilerini uygulamaktadır. Yüzlerce hatta bazen binlerce insan ile yapılan komplo teorileri dahi bu muazzam bir güç gerektiren taşların kaldırılarak nasıl taşların üzerine konulduğunun cevabını verememektedir.

Taşların nasıl kaldırıldığının dışında, taşların bu bölgeye kilometrelerce uzak taş ocaklarından nasıl getirildiği de çözülemeyen bir diğer durumdur.

Stonehenge, kabul olan görüşe göre antik çağda yapılmış olan bir yapıdır. Tarihsel süreç içerisinde bilim insanlarının açıklamalarına göre insanlık tarihi ilkellikten modernliğe geçmiştir. Fakat incelendiği zaman ağırlıkları insanlar için gerçekten şaşırtıcı düzeylerde olan bu taşlar, hem taşınması hem de kaldırılması bakımından oldukça büyük bir teknoloji istemektedir. O zamanın koşulları göz önüne alındığı zaman ise, arkeologların söylemlerine göre bu dönemde sadece taşlardan yapılan basit kesici ve kırıcı aletler kullanılmıştır. Bu durum da, bu yapının gizemini daha da artıran bir durumdur. Aynı zamanda bu esrarengiz yapı her sene on binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır.
 
Merlin bu taşları uzaydan büyüyle getirtmiş diye bir muhabbet vardı ama onun yaşadığı dönemle bu taşların yapıldığı dönem farklı çıkmış sonradan sanırım :)
 
Geri
Top