• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Stronsiyum Nedir? Stronsiyum Elementinin Sembolü, Atom Numarası, Kullanım Alanları ve Özellikleri

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Stronsiyum nedir? Stronsiyum elementinin sembolü nedir? Stronsiyum elementinin atom numarası (proton sayısı) kaçtır? Stronsiyum elementinin kullanım alanları nelerdir, nerelerde kullanılır? Stronsiyum elementinin elektron sayısı kaçtır? Stronsiyum elementinin fiziksel ve kimyasal özellikleri nelerdir? Stronsiyum elementinin element serisi nedir? Stronsiyum elementinin periyodik tablodaki grubu nedir? Stronsiyum elementinin yoğunluk, erime noktası ve kaynama noktası değerleri nelerdir? Stronsiyum elementinin oda koşulundaki hali nedir? Stronsiyum elementinin görünümü nasıldır, rengi nedir? Stronsiyum elementini keşfeden ve bulan kimdir? Stronsiyum elementine ait tüm bu soruların cevaplarını buradan öğrenebilirsiniz.

Stronsiyum Nedir? Stronsiyum Özellikleri
Stronsiyum, Toprak Alkali Metal element serisinde olan ve periyodik tablonun 2Agrubunda bulunan katı haldeki gümüş beyaz renkli bir elementtir. Stronsiyum elementinin sembolü Sr olarak gösterilir. Stronsiyum elementinin atom numarası 38‘dir. Stronsiyum elementini bulan ya da keşfeden kaşif ise Adair Crawford isimli bilim adamıdır. Stronsiyum elementine ait bu bilgileri liste halinde görebilirsiniz.

Sembolü: Sr
Atom Numarası (Proton Sayısı): 38
Atom Kütlesi: 87,62(1) g/mol
Elektron Sayısı: 38
Element serisi: Toprak Alkali Metal
Periyodik Tablodaki Grubu: 2A
Yoğunluk: 2,64 g/cm3
Erime Noktası: 777 °C
Kaynama Noktası: 1377 °C
Oda Koşulundaki Hali: Katı
Görünümü: Gümüş Beyaz
Keşif: Adair Crawford (1790)

Stronsiyum Elementinin Kullanım Alanları
Renkli televizyonlar için görüntü tüplerinin ve demir esaslı mıknatısların yapımında, çinkonun saflaştırılmasında, işaret fişeklerinde ve havai fişeklerde kırmızı rengin elde edilmesinde kullanılır. Nükleer pillerde ve fosforlu boyaların yapımında da bu elementten yararlanılır. Stronsiyum titanat, yüksek bir kırılma indisine ve elmastan daha geniş bir optik dağılıma sahip olması nedeniyle, ilgi çekici bir optik maddedir.
 
Top