Susamlı Ballı Kaşar

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Malzemeler:
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı bal
susamli-balli-kasar.jpg

Yapılışı:
1. 3 adet boş ve geniş çapta kaseler çıkarın. Bir kasede yumurtayı çatal yardımıyla çırpın. Diğer iki kaseye ise ayrı ayrı un ve susamı koyun.
2. Kaşar peynirini sırasıyla ilk önce una, sonra yumurtaya, en son ise her tarafını kaplayacak şekilde susama bulayın.
3. Susama buladığınız kaşar peynirini minik bir borcama yerleştirin.
4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene dek, yaklaşık 10 dakika pişirin.
5. Susamlı kaşar peynirini fırından çıkarın.
6. Eriyen susamlı kaşar peynirinin üzerine bal gezdirerek servis edin.
 
Top