Sütlü Levrek Tarifi

Paradoks

... Elif ...
Özel üye
Sütlü Levrek Tarifi

SÜTLÜ LEVREK

Malzemeler


1 kg. levrek,
2 su bardağı süt,
150 gr. taze kaşar rendesi,
3 çorba kaşığı un,
125 gr. katıyağ,
sirke,
tuz,
karabiber


Yapılışı
Levrekleri, 1 kaşık sirke ile tuzlu suda haşlayıp, deri ve kılçıklarını ayıklayın. Kısık ateşte, unu eritilmiş yağa azar azar karıştırarak katıp, pembeleştirin. Sütle tuzunu ilave edip muhallebi kıvamına getirin ve peynirin yarısını katıp karıştırın. Isıya dayanaklı bir cam kaba sosun 1/3 ünü boca edip üzerine balıkları yayın ve sosun geri kalan kısmını da üstüne boca edin. 180 derece fırında yarım saat tutup, üstüne kalan peyniri de serpin ve peynirler eriyinceye kadar pişirin.
 
Geri
Top