Sütlü tatlıları nasıl hazırlamalı?

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
SÜTLÜ TATLILARI NASIL HAZIRLAMALI?

Bol tarçınlı light sütle yapılmış az şekerli ya da tatlandırıcı ile yapılmış olan kazandibi son derece doğru tatlı seçeneklerinden biridir. Güllaç yağsız süt ile azşekerli, ceviz ya da bademli ve bol tarçınla hazırlanırsa harika bir ara öğün olacaktır.

Tatlı tüketimini iftar ya da sahur öğününde yapmaktansa, ara öğün olarak yapmak daha sağlıklı olacaktır. Ramazan süresince kan şekeri dengesi açısından tatlılarımızda tarçını bol kullanmakta fayda var. Ama bu demek değil ki; istediğim kadar tatlıyı tarçınla yersem sorun olmaz!Tatlı tüketimimiz daima küçük porsiyonlarda olmalıdır.

Hamur tatlıları mümkün olduğunca tüketilmemeli, örneğin baklava yiyeceğim diyorsak maksimum 1-2 dilim alınmalıdır.

NE KADAR TATLI YİYEBİLİRİZ?

Haftada iki ya da üç defayı geçmemek koşuluyla Ramazan'da sütlü tatlı tüketilebilir. Ancak haftada kaç kez ne miktarda tatlı tüketilebileceği kişiye özgüdür.Kilo problemi yaşayan ve Ramazan'da kilo almak istemeyen bireyler için bu durum haftada veya 15 günde bir iken; kilo problemi veya şekerli gıdalarla ilgili bir sorunu olmayan bireylerde bu oran haftada üçe kadar çıkabilir.

SAHURDA TATLI TÜKETMEYİN

Sahurda tüketilen şekerli besinler, gün içinde çok acıkmanıza ve kan şekerinizde dalgalanmalara sebep olacaktır. Tatlı tüketilmek isteniyorsa; bir tatlı kaşığı kadar pekmez, bal veya reçel gibi yiyeceklerden birinin yenmesi yeterlidir.

DONDURMA İYİ BİR ALTERNATİFTİR

Meyveli dondurma tatlıları ya da sade dondurma Ramazan ayı süresince tatlı olarak tüketilebilecek iyi seçeneklerdendir.

Örneğin;dondurmalı armut tatlısıya da meyve salatası üzerine konulmuş iki top sade dondurmalı bir tatlı kişiye kendisini iyi hissettirecektir.
 
Geri
Top