Gül 34
Usta
Sütsüz zebra kek tarifi
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- Alabildiğince un (2 buçuk 3 su bardağı kadar)
- Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
- Bir karıştırma kabına, 3 adet yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve homojen bir karışım olana kadar iyice çırpın.
- Üzerine 1 su bardağı yoğurdu, 1 su bardağı sıvı yağı ekleyin ve yeniden çırpın.
- Ardından, 1 paket vanilyayı ve 1 paket kabartma tozunu ekleyin ve yeniden çırpın.
- 2,5 ila 3 su bardağı arası unu, mümkünse eleyin ve yavaş yavaş hamura ekleyin. Kıvamı çok sert olmasın.
- Kek hamurunun yarısını bir başka karıştırma kabına alın ve birine 3 yemek kaşığı kakaoyu ekleyin karıştırın.
- İyice yağladığınız kek kalıbına bir kat beyaz bir kat kakaolu kek hamurundan dökerek tüm hamuru bitirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 ila 50 dakika arası, kürdan testi yaparak pişirin. Keki fırına koyduktan sonra ilk 30 dakika kapağı açılmamalıdır. Kek piştikten sonra da fırından hemen dışarı çıkartılmadan önce fırının kapağı bir miktar açık bırakılarak ilk harlı sıcaklığının geçmesi beklenmelidir. Bu şekilde kekiniz en kabarık halinde kalır.
- Oda sıcaklığına yakın bir sıcaklığa gelen kekin üzerine ayırdıysanız yarım su bardağı kadar sostan döküp fırça ile her yerine gelecek şekilde sürün.