Gül 34
Usta
Tahinli Haşhaşlı Bükme
Malzemeler
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kadar su
Sponsorlu Bağlantılar
Arasına sürmek için:
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı dolusu haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ
(hepsini karıştırın)
Arzuya göre şeker
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemeleri ile orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Mayalanmaya bırakın. Ben hamuru akşamdan hazırladım. 3 gün dolapta durabilir. Hiç bozulmaz.
Bağlantıyı görüntüleme izniniz yok, görüntülemek için:
Giriş yapın veya üye olun.
Mayalanan hamurdan yumruk büyüklüğünde altı beze hazırlayıp her bezeyi, orta boy bir çay tepsisi kadar açıp arasına tahinli karışımdan sürün.
En üst kata sürmeyin.
6 katı birden elinizle çekiştirerek biraz büyütün.
Bağlantıyı görüntüleme izniniz yok, görüntülemek için:
Giriş yapın veya üye olun.
Yarısına tahinli karışımdan sürün Diğer yarısını üzerine kapatın.
Iki parmak genişliğinde şeritler kesip her şehirde bükerek yağlanmış tepsiye hafif aralıklı olarak yerleştirin. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalandırın. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine yumurta yoğurt gibi bir şey sürmüyoruz.
Bağlantıyı görüntüleme izniniz yok, görüntülemek için:
Giriş yapın veya üye olun.
Afiyet şifa olsun.