Tahinli Pastırmalı Tavuk Sarma

tahinlipastirmalitavuksarma.jpg



Tahinli Pastırmalı Tavuk Sarma


Malzemeler:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı tahin
  • 10 dilim pastırma
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı susam
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Ayçiçek yağı (kızartmak için)


Yapılışı:

  1. Tavuk göğüs etlerini ince ince kesip fileto haline getirin.
  2. Rondunun içine sarımsakları, tahini, limonu, zeytinyağını, ceviz içlerini ve baharatları alıp çekin.
  3. Üzerine galeta unu koyun ve kıvamına getirin.
  4. Tavuk filetolarının üzerine bu karışımı pay edin ve yayın.
  5. Pastırma dilimlerini koyun ve rulo yapıp kürdanla tutturduktan sonra susama bulayıp yağda kızartın.
 
Geri
Top