Tavada Ciğer

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
tavada-ciger.webp
  • 500 gram kuzu ciğeri
  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 demet maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Un
  • Tuz
  • Suma

    Tavada Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır​

  1. Yıkadığımız ciğerleri kuşbaşı doğruyoruz.
  2. Bir kapta una buladığımız ciğerleri tavada kızdırdığımız yağa atıp pişiriyoruz.
  3. Biraz kavrulunca baharatlarını ilave edip suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz.
  4. Yanına soğan salatasını yapıp servis ediyoruz.Soğan salatası için: soğanlar isteğe göre kalın ya da ince dilimlenir üzerine limon suyu, maydanoz, pul biber, sumak ilave edilip karıştırılır. Servise hazır.
 
Arnavut ciğerinden vazgeçmem bol soğanlı sumaklı maydonoz kimyon pattis ufff yok böyle bi. Lezzet hemde kolay yemek evde yemek yoksa ve dışardaysam hemen yaptığım ilk şeylerden 😂
 
cartlakkebabindan asla vaz gecmem
cartlak-kebabi-7d08ad76-c065-4dde-8917-83f9868b01f1.jpg
buyrun
 
Geri
Top