Malzemelerimiz
2 bütün tavuk göğüsü
4 kereviz
2 domates
2 adet ince biber
3 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
limon suyu
zeytinyağı
tuz
Beşamel Sos Malzemeleri
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
muskat
Üzeri için kaşar peyniri
Kerevizleri soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz.
Tencereye zeytinyağı ve kerevizi koyuyoruz. Suyunu ve biraz da limon suyunu ilave ediyoruz.
Tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak pişiriyoruz. Tavuk göğüsleri kuşbaşından daha ince doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve tavuğu soteliyoruz. Biberleri ve sarımsakları minik minik doğrayıp tavuğun rengi değişince ilave ediyoruz. Domatesleri minik küp şeklinde doğruyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekince domatesi ilave ediyoruz.
Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Tavuğumuz pişmek üzereyken fesleğeni ilave ediyoruz.
Beşamel sosu için, tencereye tereyağı ve unu koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca soğuk sütü döküyoruz. Çırpma teliyle bir yandan da karıştırıyoruz, topaklanmasını engelliyoruz. İçine tuz ve karabiber atıyoruz. Muskat rendeliyoruz ve karıştırıyoruz.
Sosun kıvamı ortaya çıkınca kaynayınca altını kapatıyoruz.
Pişirdiğimiz kerevizi fırın kabına döküp yayıyoruz. Üzerine kıyılmış kereviz yaprağını serpiştiriyoruz. Üstüne tavuklu harcı döküyoruz.
Son olarak beşamel sosunu üzerine döküyoruz. Üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.