Gül 34
Usta
Tavuklu Puf Böreği Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
- 200 gram haşlanmış tavukgöğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adeta domates
- 250 gram kültür mantarı
- Bir avuç ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Puf Böreği Yapılışı
- Tavuklu puf böreği için öncelikli olarak iç harcı hazırlanır.
- Haşlanan tavukgöğsü küp şeklinde doğranır.
- 1 adet kuru soğan ve bir adet havuç da soyularak doğranır.
- Bir tava içerisine zeytinyağı eklenerek kızdırılır.
- İçerisine kuru soğan ve havuçlar eklenerek kavrulur.
- Bir adet domatesin de kabuğu soyulup doğranarak tavaya eklenir.
- 250 gram kültür mantarı da soyulup doğranarak tavaya eklenir.
- Üzerine doğranan tavukgöğüsleri, maydanoz, tuz ve karabiber de eklenir.
- Biraz kavrulması ardından ocaktan alınır.
- Yufkalar açılarak içlerine iç harcı yerleştirilir.
- İç harcı üzerine bir miktar kaşar peyniri de eklenir.
- Dürülerek puf şekli verilir.
- Tüm yufkalar için aynı işlem uygulanır.
- Hazırlanan börekler fırın tepsisine yerleştirilir.
- Bir kap içerisine yumurta sarısı, zeytinyağı ve yoğurt eklenir.
- İyice karıştırılarak böreklerin üzerine sürülür.
- Önceden ısıtılan 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.