Malzemeler,
2 adet tavuk göğüs eti
1 demet marul
2 dilim çavdar ekmeği
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Hazırlanışı,
Çavdar ekmeklerini küp şeklinde doğrayıp fırın tepsisine dizin.
Kuruyana kadar yaklaşık beş dakika fırında tutun.
Tavaya, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir diş rendelenmiş sarımsak alın.
Ekmekleri tavaya ilave edip kısık ateşte yaklaşık beş dakika kavurun.
Tavuk etlerini yıkayıp süzdükten sonra yağlanmış tavada önlü arkalı pişirin.
Etleri tuz ve karabiberlerle tatlandırdıktan sonra şeritler halinde doğrayın.
Marulları yıkayıp fazla suyunu süzün ve orta büyüklükte doğrayın.
Marulları yayvan bir salata kâsesine alın.
Sosunu hazırlamak için rendelenmiş sarımsak, kalan zeytinyağı, hardal, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın.
Karışımı marula ilave edip harmanlayın.
Tavuk etlerini salatanın üzerine dizip rendelenmiş peynir serpin.
Bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun.
2 adet tavuk göğüs eti
1 demet marul
2 dilim çavdar ekmeği
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Hazırlanışı,
Çavdar ekmeklerini küp şeklinde doğrayıp fırın tepsisine dizin.
Kuruyana kadar yaklaşık beş dakika fırında tutun.
Tavaya, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir diş rendelenmiş sarımsak alın.
Ekmekleri tavaya ilave edip kısık ateşte yaklaşık beş dakika kavurun.
Tavuk etlerini yıkayıp süzdükten sonra yağlanmış tavada önlü arkalı pişirin.
Etleri tuz ve karabiberlerle tatlandırdıktan sonra şeritler halinde doğrayın.
Marulları yıkayıp fazla suyunu süzün ve orta büyüklükte doğrayın.
Marulları yayvan bir salata kâsesine alın.
Sosunu hazırlamak için rendelenmiş sarımsak, kalan zeytinyağı, hardal, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın.
Karışımı marula ilave edip harmanlayın.
Tavuk etlerini salatanın üzerine dizip rendelenmiş peynir serpin.
Bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun.