Teknolojik gelişmeler her şeyi değiştirdiği gibi televizyon dünyasını da değiştirdi. Şık, akıllı, estetik, ince ve daha az enerji harcayan bir sürü yeni model televizyon arasından seçim yapmak ise artık daha zor. Üstelik tüm bu özelliklerin yanı sıra Smart TV, LED TV, OLED, QLED gibi birçok farklı çeşit televizyon bulunmakta… Bu nedenle kafanızın karışması oldukça doğal bir durum. Fakat merak etmeyin bu yazımızda televizyon alırken dikkat etmeniz gerekenleri ve tüm bu modellerin avantajları ile dezavantajlarını bir arada bulacaksınız.
Farklı görüntü ve ses kalitesi sunan birçok model kıyasıya rekabet ederken yeni bir televizyon alacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Bütçenize uygun, isteklerinizi karşılayan, uzun ömürlü ve kullanışlı bir televizyon almak için dikkat etmeniz gerekenlere şimdi daha yakından bakalım.
Yeni bir şey almak başlı başına zorken televizyon almak artık bir tık daha zor. Bu nedenle internette “Televizyon alırken nelere dikkat edilmeli?” başlığı altında bir sürü şey okuyup fikir sahibi olduktan sonra ancak tercihte bulunabilirsiniz. Şimdi öncelikle kısa püf noktalardan bahsederek başlayacağız. Sonrasında çeşitlerin özellikleri, artıları, eksileri neler onları anlatarak önerilerde bulunacağız.
Farklı görüntü ve ses kalitesi sunan birçok model kıyasıya rekabet ederken yeni bir televizyon alacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Bütçenize uygun, isteklerinizi karşılayan, uzun ömürlü ve kullanışlı bir televizyon almak için dikkat etmeniz gerekenlere şimdi daha yakından bakalım.
Televizyon Seçiminin Püf Noktaları
Televizyon almadan önce dikkat etmeniz gerekenleri aşağıda bulabilirsiniz.Yeni bir şey almak başlı başına zorken televizyon almak artık bir tık daha zor. Bu nedenle internette “Televizyon alırken nelere dikkat edilmeli?” başlığı altında bir sürü şey okuyup fikir sahibi olduktan sonra ancak tercihte bulunabilirsiniz. Şimdi öncelikle kısa püf noktalardan bahsederek başlayacağız. Sonrasında çeşitlerin özellikleri, artıları, eksileri neler onları anlatarak önerilerde bulunacağız.
- Öncelikle çok fazla marka ve ürün var. Bu nedenle kafanızın çok karışmaması adına istediğiniz marka sayısını bir veya ikiye düşürmelisiniz. Böylece yükünüz azalacak ve sonuca daha hızlı ulaşmış olacaksınız.
- Markayı belirledikten sonra ise izleme mesafenize göre televizyon boyutu belirleme zamanı. Televizyonu kullanacağınız alandaki izleme mesafesi; görüntü, ses ve sağlık açısından belli standartlarda olmalıdır.
- Eğer 4–5 m mesafeniz var ise 55″ – 65″; 2–3 m mesafeniz var ise 43″- 49″ ideal boyut aralığıdır. Daha fazla mesafe için 82″ e kadar seçim yapabilirsiniz. Daha küçük alanlar için ise 24″ e kadar televizyonlar bulunmaktadır.
- Bir sonraki adımda ise televizyonun görüntü kalitesi geliyor. Eğer 4k görüntü kalitesi istiyorsanız daha düşük çözünürlüklü televizyonlara bakıp zaman kaybetmenizin bir anlamı yok.
- Televizyonun yenilenme hızı yani frekans birimi Hertz (Hz), en önemli detaylar arasında yer alır. Bu kavram ekranın ne kadar sıklıkta yenilendiğini gösterir. 60 Hz ortalamaya sahip bir televizyon işinizi görürken 120 Hz yenileme oranına sahip televizyon keyfinize keyif katacaktır.
- Son olarak geldik ek özelliklere. Smart TV, içerisinde birçok uygulamaya hızlıca erişmenizi sağladığı için iyi bir seçim olacaktır. Bu modellerde Netflix, Youtube gibi platformlara tek tuşla geçiş yapabilirsiniz. Bunun dışında rahat bir kullanım için HDMI girişi, USB girişleri, Bluetooth bağlantısı, AirPlay ve diğer bağlantılar oldukça önemlidir. Minimum 3-4 HDMI girişi ve 2 USB bağlantısı işinizi görecektir.