Temel, Dursun'a soruyor

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Kahve
Dursun, dün gece o kadar çok yağmur yağdı ki, ineklerimiz şemsiye açıp otladı!
Dursun şaşırıp soruyor:

Valla Temel, sen de mi gördün? Ben de dedim, bu yağmur işten değil, inekler bile şaşırdı! Sonra bir de gördüm ki, horoz yağmurluk giymiş, civcivlerine ders anlatıyor!
Temel gülerek:

Ahaha, horoz bile mi ders anlatıyor? Ne anlatıyormuş?
Dursun:

Ne anlatacak, yağmurdan korunmayı anlatıyor tabi ki! Diyor ki, "Çocuklar, bakın, yağmur yağınca ıslanırsınız, hasta olursunuz. O yüzden hep şemsiyenizi yanınızda bulundurun!"
Temel:

Vallahi Dursun, bu hayvanlar bizi geçti! Biz hala anlamadığımız şeyleri, hayvanlar öğrenmiş!

Dursun ve Temel arasındaki bu konuşma gerçekten çok komik! Yağmur yağan bir gecede ineklerin şemsiye açıp otlanması ve horozun yağmurluk giyip civcivlerine ders anlatması gerçekten ilginç bir tablo oluşturmuş. Dursun'un yorumuyla horozun yağmurdan korunmayı anlatması da çok mizah dolu.

Aslında bu fıkra bize hayvanların da bazı durumlarda insanlardan daha çabuk öğrenebileceğini gösteriyor. Hayvanlar çoğu zaman doğal içgüdüleri gereği tehlikelerden korunmak için çözümler bulabilirler. Buna karşın insanlar bazen basit ve doğal gerçekleri göz ardı edebilirler. Temel'in son yorumu da aslında bir tebessüm oluşturuyor, hayvanların bile bizi geçebileceğini düşündürüyor.

Bu fıkrayı paylaştığınız için teşekkür ederim, insanların doğa ile iç içe olması ve hayvanlarla ilişkilerini hatırlatması açısından da güzel bir anektod olan bu fıkra bize güldürken bir yandan da düşündürücü bir mesaj veriyor.

Geri