- 2 adet orta boy kereviz (Ayıklanıp yıkanmış, halka dilimlenip, 1 tatlı kaşığı un ve yarım limon suyu eklenmiş suda bekletilmiş)
- 1 adet soğan (Ayıklanıp,yıkanıp yemeklik doğranmış)
- 1 adet küçük havuç (Halka doğranmış)
- 200 gr. kuş gözü doğranmış yemeklik et (Ben kuzu tercih ediyorum dana eti tercih ederseniz daha uzun pişecektir.)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 kaç çay kaşığı zeytinyağı
- 1,5 bardak s
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
Üzeri için;
Kerevizin yeşil yaprakları (ince kıyılmış)
Terbiyeli etli kereviz yapılışı
- Malzemeleri hazırladıktan sonra,tencereyi ateşe koyup yağları ekleyin.Eti yağda 3-4 dk çevirin,suyunu salıp çekince,soğan ve havucu ilave edin.
- Soğan kavrulunca kerevizleri süzüp,onları da tencereye alın.3-4 dakika kadar çevirerek pişirin. Sıcak su koyun. (Not: Eğer dana eti kullanıyorsanız yemeğe tuz ekleyecekseniz, tuzu terbiye ile birlikte eklemeniz gerekir. Bu, etinizin yumuşak olmasını sağlayacaktır. )
- Kapağını kapatıp,orta ateşte kerevizler ve etler pişinceye kadar kaynatın.Yaklaşık 15-20 dakika.
- O sırada yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak terbiyesini hazırlayın.
- Pişen yemeğin suyundan ekleyerek terbiyenin suyunun ısısını ayarlayın. Azar azar yemeğe ekleyin. Altını söndürüp,kereviz yaprakları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.