TOM YUM ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
12 adet karides
4 adet levrek fileto
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
6 su bardağı balık suyu
200 gram istiridye mantarı
4 diş sarımsak
20 gram taze zencefil
1 demet taze kişniş
6 dal limon otu
4 yemek kaşığı limon suyu
Karabiber
Tuz
TOM YUM ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Öncelikle soğanları küp küp doğrayın ve sarımsakları ince bir şekilde kıyın.
Bir tavaya sıvı yağ ekleyin, soğan ve sarımsakları yağda soteleyin.
İki dakikalık kavurma işleminin ardından tavaya kıyılmış zencefil, pul biber, acı sos ve mantarları da ilave edin.
Malzemeleri soteledikten sonra balık suyunu ekleyerek kaynaması için bırakın.
Kaynamasına yakın limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edin.
Bu esnada levrek filetoları küp küp doğrayın ve tavaya ekleyin. Daha sonra ayıklanmış karidesleri de ilave ederek karıştırın.
Karidesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Ardından kişniş ve limon otunu da ekleyerek ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.
TOM YUM ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?
Tarifte istiridye, kültür veya karışık mantar kullanabilirsiniz.
İşleri kolaylaştırmak için levrekleri fileto, karidesleri ise ayıklanmış şekilde alın.
Balık suyu yerine sebze suyu da ilave edebilirsiniz.
Çorbanın hazır olup olmadığını karides ve levreğin yumuşamasından anlayabilirsiniz.
12 adet karides
4 adet levrek fileto
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
6 su bardağı balık suyu
200 gram istiridye mantarı
4 diş sarımsak
20 gram taze zencefil
1 demet taze kişniş
6 dal limon otu
4 yemek kaşığı limon suyu
Karabiber
Tuz
TOM YUM ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Öncelikle soğanları küp küp doğrayın ve sarımsakları ince bir şekilde kıyın.
Bir tavaya sıvı yağ ekleyin, soğan ve sarımsakları yağda soteleyin.
İki dakikalık kavurma işleminin ardından tavaya kıyılmış zencefil, pul biber, acı sos ve mantarları da ilave edin.
Malzemeleri soteledikten sonra balık suyunu ekleyerek kaynaması için bırakın.
Kaynamasına yakın limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edin.
Bu esnada levrek filetoları küp küp doğrayın ve tavaya ekleyin. Daha sonra ayıklanmış karidesleri de ilave ederek karıştırın.
Karidesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Ardından kişniş ve limon otunu da ekleyerek ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.
TOM YUM ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?
Tarifte istiridye, kültür veya karışık mantar kullanabilirsiniz.
İşleri kolaylaştırmak için levrekleri fileto, karidesleri ise ayıklanmış şekilde alın.
Balık suyu yerine sebze suyu da ilave edebilirsiniz.
Çorbanın hazır olup olmadığını karides ve levreğin yumuşamasından anlayabilirsiniz.