İnce kıyılmış iceberg
İnce dilimlenmiş salatalık
Yeşil biber
Kırmızı biber
Havuç
Roka
Konserve ton balığı
Kıvırcık
Domates
Yeşil çekirdeksiz zeytin
Tuz
Soya sosu
Mayonez
Hellim peyniri
Sirke
Karabiber
Zeytinyağı
Kızarmış ekmek
Garnitür:
Kızarmış patates
Öncelikle ton balığımızın yanında kullanmak için salatamızı hazırlıyoruz. Salatayı hazırlamak için bir kasenin içerisine marul, salata, havuç ve biberlerimizi ekledikten sonra üzerine tuz, karabiber, soya sosu, sirke ve zeytin yağımızı koyuyoruz. Daha sonra kasenin içerisinde bulunan bu malzemeleri elimizle karıştırıyoruz. karıştırma işleminden sonra salatamız hazır.
Hellim peynirimizi bir tavanın içinde zeytin yağı ile kızartıyoruz.
Ton balığımızı bir kasenin içerisine alıyoruz ve içerisine eklemek için roka yapraklarımızı ince ince doğruyoruz. Biraz mayonezle birlikte roka yapraklarını kasenin içerisine koyduğumuz ton balığıyla birlikte karıştırıyoruz.
Kızarmış ekmelerimizi alarak içine mayonez sürüyoruz. Sürdükten sonra ekmeğimizin içerisine salata, domates, hellim peyniri ve hazırladığımız ton balığı harcını yerleştiriyoruz.
Sandeviçi hazırladıktan sonra tabağımızı hazırladığımız salata ve patatesle birlikte süslüyoruz.
Salatanın üzerine yeşil zeytinleri koymayı unutmayın.