TRABZON HURMASI SEVERLER BU TARİFE BA YI LA CAK!
Hurma genel olarak hoşlanmadığınız bir tatsa bile, hazımsızlığa sindirime kalbe kolestrole bağırsaktaki kurtlara o kadar iyi gelir ki, bu yararları için kek yapıp yemeyi düşünebilirsiniz.
Malzemeler
2 su bardağı un
1 tutam tuz
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı muskat
1 tutam karanfil
3 yumurta
2 hurma
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
Üzeri için
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Un, tuz, kabartma tozu, karbonat, tarçın, muskat ve karanfili bir kapta karıştırın.
Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ezerek püre haline getirdiğiniz hurmaları, ayçiçek yağı ve şekeri mikserle çırpın.
Karışıma yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unlu karışımı ekleyin. Kek harcını içi yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 165 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin.
Pişen keki fırından alın ve ılınana kadar kalıpta bekletin.
Keki kalıptan dikkatlice çıkarıp ızgara teli üzerine alıp soğutun. Pudra şekeri serpip servis yapın.
Tarif, Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.
Hurma genel olarak hoşlanmadığınız bir tatsa bile, hazımsızlığa sindirime kalbe kolestrole bağırsaktaki kurtlara o kadar iyi gelir ki, bu yararları için kek yapıp yemeyi düşünebilirsiniz.
Malzemeler
2 su bardağı un
1 tutam tuz
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı muskat
1 tutam karanfil
3 yumurta
2 hurma
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
Üzeri için
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Un, tuz, kabartma tozu, karbonat, tarçın, muskat ve karanfili bir kapta karıştırın.
Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ezerek püre haline getirdiğiniz hurmaları, ayçiçek yağı ve şekeri mikserle çırpın.
Karışıma yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unlu karışımı ekleyin. Kek harcını içi yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 165 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin.
Pişen keki fırından alın ve ılınana kadar kalıpta bekletin.
Keki kalıptan dikkatlice çıkarıp ızgara teli üzerine alıp soğutun. Pudra şekeri serpip servis yapın.
Tarif, Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.