TRİLEÇE LEZZETİNDE BOL SÜTLÜ ÜÇ KAŞIK TATLISI TARİFİ
- Keki için;
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı dolusu irmik
- 3 yemek kaşığı tepeleme dolu un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Şerbeti için;
- 2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
- Yarım su bardağı şeker
- Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Sütü, sıvı yağı ve irmiği ilave edip karıştıralım.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave edip mikser ile karıştıralım ve yağladığımız borcama döküp eşit bir şekilde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Şerbeti için; derin bir kabın içine sütü ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
- İlk sıcaklığı çıkan kekin üzerine şerbeti gezdirerek dökelim.
- Ardından üzerine bolca Hindistan cevizi serpelim ve tatlımızı 2-3 saat dinlendirelim.
- Dinlenen tatlımızı dilimleyerek servis edelim.