Trileçe

Papatya

V.I.P
V.I.P
Trileçe tarifi
Trileçe nasıl yapılır
En güzel trileçe nasıl yapılır


trilice.webp

Araştırdığım kadarıyla bir Arnavut tatlısı Trileçe.
Son zamanlarda çok rağbet görmeye başladı.
Çok çeşitli tarifler var ancak en kolayını en pratiğini seçmeye çalıştım.
Bir deneyin derim. Gerçekten çok hafif! Hoşunuza gidecek.
Bazı tariflerde toz fındıkta var ama bunda yok...
İsteğe göre un miktarını çok az düşürüp bir miktar fındık unu ekleyebilirsiniz... ;)


Trileçe Malzemeleri

Keki için Malzemeler


5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu

Şerbeti için Malzemeler

5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. krema
2 yemek kaşığı süt tozu

Karameli için Malzemeler

5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema

Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.

Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın.

Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşça karıştırın.

Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.

Karamel için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın.

Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün.
Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.


Not:

Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, kekin şerbeti tamamen çekmesini bekleyin.
Kekin şerbetini verdikten sonra buzdolabında bir süre dinlendirmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar.
Eğer üzerinde fazlaca köpük kalırsa karameli dökmeden önce köpüğün bir kısmını alın.

Tarif: Arda TÜRKMEN

EN GÜZEL TRİLEÇE NEREDE YENİR?
İSTANBUL'DA TRİLEÇE NEREDE YENİR?


Baltepe Pastanesi – Fatih
Sütçüoğlu Muhallebicisi – Bakırköy
Günnehar Dondurma & Profiterol – Bayrampaşa


 
Kraliçelere layık bir başka TRİLEÇE tarifi daha...

trilice-tarifi.webp

Malzemeler

5 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı toz badem
5 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilla

Şerbeti için

4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema

Üzeri için

1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Köpürtülmüş şanti

Hazırlanışı

Yumurtalarla toz şekeri iyice köpürünceye kadar çırpıyoruz.
Daha sonra toz bademi, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da ekleyip çırpma teliyle karıştırıyoruz.

Diktörtgen cam fırın kabını sıvı yağ ile yağlıyoruz ve kek karışımını kaba aktarıyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 50 dakika pişiriyoruz.

Şerbeti için, kremayı, sütü ve şekeri tencereye döküyoruz ve kaynayıncaya kadar bekleyip, altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.

Karameli için, çelik bir tavaya toz şekeri koyuyoruz ve kısık ateşte eritiyoruz.
Tamamen eriyince suyunu döküp karıştırıyoruz ve 8-10 dakika kaynatıyoruz.
Karamelin rengi çok koyulaşmadan ocaktan almaya özen göstermek gerekiyor... Yoksa yanar!

Pişen keki kare kare dilimliyoruz ve üzerine soğutulmuş şerbeti döküyoruz.
Tatlımız tamamen soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve son olarak soğuk karameli de en üst katman olacak şekilde döküp servis ediyoruz.


 
Geri
Top