Trileçe tarifi
Trileçe nasıl yapılır
En güzel trileçe nasıl yapılır
Araştırdığım kadarıyla bir Arnavut tatlısı Trileçe.
Son zamanlarda çok rağbet görmeye başladı.
Çok çeşitli tarifler var ancak en kolayını en pratiğini seçmeye çalıştım.
Bir deneyin derim. Gerçekten çok hafif! Hoşunuza gidecek.
Bazı tariflerde toz fındıkta var ama bunda yok...
İsteğe göre un miktarını çok az düşürüp bir miktar fındık unu ekleyebilirsiniz...
Trileçe Malzemeleri
Keki için Malzemeler
5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu
Şerbeti için Malzemeler
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. krema
2 yemek kaşığı süt tozu
Karameli için Malzemeler
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema
Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.
Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın.
Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşça karıştırın.
Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
Karamel için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın.
Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün.
Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.
Not:
Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, kekin şerbeti tamamen çekmesini bekleyin.
Kekin şerbetini verdikten sonra buzdolabında bir süre dinlendirmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar.
Eğer üzerinde fazlaca köpük kalırsa karameli dökmeden önce köpüğün bir kısmını alın.
Tarif: Arda TÜRKMEN
EN GÜZEL TRİLEÇE NEREDE YENİR?
İSTANBUL'DA TRİLEÇE NEREDE YENİR?
Baltepe Pastanesi – Fatih
Sütçüoğlu Muhallebicisi – Bakırköy
Günnehar Dondurma & Profiterol – Bayrampaşa
Trileçe nasıl yapılır
En güzel trileçe nasıl yapılır
Araştırdığım kadarıyla bir Arnavut tatlısı Trileçe.
Son zamanlarda çok rağbet görmeye başladı.
Çok çeşitli tarifler var ancak en kolayını en pratiğini seçmeye çalıştım.
Bir deneyin derim. Gerçekten çok hafif! Hoşunuza gidecek.
Bazı tariflerde toz fındıkta var ama bunda yok...
İsteğe göre un miktarını çok az düşürüp bir miktar fındık unu ekleyebilirsiniz...
Trileçe Malzemeleri
Keki için Malzemeler
5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu
Şerbeti için Malzemeler
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. krema
2 yemek kaşığı süt tozu
Karameli için Malzemeler
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema
Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.
Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın.
Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşça karıştırın.
Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
Karamel için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın.
Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün.
Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.
Not:
Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, kekin şerbeti tamamen çekmesini bekleyin.
Kekin şerbetini verdikten sonra buzdolabında bir süre dinlendirmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar.
Eğer üzerinde fazlaca köpük kalırsa karameli dökmeden önce köpüğün bir kısmını alın.
Tarif: Arda TÜRKMEN
EN GÜZEL TRİLEÇE NEREDE YENİR?
İSTANBUL'DA TRİLEÇE NEREDE YENİR?
Baltepe Pastanesi – Fatih
Sütçüoğlu Muhallebicisi – Bakırköy
Günnehar Dondurma & Profiterol – Bayrampaşa