Tunus Mutfağıdan Kuskuslu Tavuk Tarifi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
  • 1 kg kemiksiz tavuk but
  • 2 yk sıvı yağ
  • 2 -3 tutam tuz
  • Bir tutam kırmızı toz biber
  • 3 orta boy havuç
  • 1 soğan
  • 1 yk taze zencefil
  • 5 adet karanfil (dövülmüş)
  • 1 çk kimyon
  • 1 çk kişniş
  • 1/2 çk zerdeçal
  • 3/4 çk tarçın
  • 1/2 çk kimyon
  • 1 tk tuz
  • 1 tk şeker
  • 1-2 adet doğranmış domates
  • 1/4 sb kuru kayısı
  • 1 sb su
  • 1 1/2 fincan kuskus

Yoğurt sos için:

  • 1 fincan yoğurt
  • 1 demet maydanoz
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1/2 kırmızı pul biber
  • 1 çk kimyon)
  • 1/2 çk tuz
Tavukları baharatlarla harmanlayın. Bir tavada tavukları alt üst pişirin. Tavuklar piştikten sonra bir kenara alıp, doğradığınız havuç ve soğanları aynı tavada 3-4 dakika kavurun. Sarımsak, zencefil ve kayısıyı da ekleyin. Tuz, şeker, domates ve suyu ekleyerek, bir taşım kaynattıktan sonra kuskusu ekleyin. Son olarak tavuklarla kuskusun üzerini kapatın. 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

Yoğurt sos için gereken tüm malzemeleri karıştırın ve tavukla birlikte servis edin.
 
Geri
Top