• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Türk Kahvesi Yapmanın İncelikleri

Papatya

V.I.P
V.I.P
Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Hoş sohbetlerin, özel günlerin, arkadaş toplantılarının vazgeçilmezi...

Türk Kahvesi Yapmanın İncelikleri


- Öncelikle kaç kişilik kahve pişirecekseniz; yanı miktarda, kahve fincanıyla su almalı ve suyu cezveye boşaltmalısınız. Suyun kesinlikle sıcak olmaması gerekiyor

- Ardından her bir fincan için iki çay kaşığı dolusu kahveyi suyun içine dökmelisiniz.

- Kahveyi sade, orta ya da şekerli nasıl yapacaksanız ona göre şeker miktarını ayarlamalısınız. Örneğin; iki fincan orta kahve yapacaksınız; üç adet küp şeker atmanız yeterli olacaktır.

- Cezveyi çok kısık ateşin üzerine alıp, bir iki karıştırdıktan sonra kendi hâlinde pişmesini beklemelisiniz.

- Köpüklenmeye ve köpükler yükselmeye başlayınca ocaktan alıp, bir çay kaşığı yardımıyla köpüğü fincanlara paylaştırmalısınız.

- Cezveyi tekrar ocağa koyup, bir taşım daha kaynattıktan sonra fincanları doldurabilirsiniz.

- Kahvenizin yanında su ikram etmeyi kesinlikle unutmamalısınız.

- Ayrıca dilerseniz kahve fincanın yanına bir adet lokum ya da çikolata koyabilirsiniz.
 
Bir püf nokta daha köpükleri fincanlara alıp sıra kahveyi koymaya geldiğinde hızlı koyarsanız köpük hiç sönmüyo ve aklınızda bulunsun cezvede bir damla kaldı onuda şu fincana ilave ediyim demeyin döktüğünüz yerin köpüğü sönüyor =) =) =)
 
Kahve kaynama noktasına gelmeden ve taşmaya başlamadan köpüğü fincanlara pay edin ve kahve kaynamaya başladığında ise fincanlara hızlıca boşaltın. Tekrar ocağa koyup bir taşım kaynamasını falan beklemeyin sonradan yapılan her ekleme köpüğü yok etmekte :)
 
Tam bir Türk kahvesi tiryakisi olan ben hem güzel yapar hemde güzel içerim..Özel kahvemi içmeye gelen arkadaşlarım çoktur...Yukarıdaki yöntem doğru bir yöntem fakat daha güzel bir kahve için öncelikle kahve ve şekeri güzelce karıştırmanız ve ondan sonra suyu ilave etmeniz gerekmekte kahvenizin daha bir güzel olmasını sağlar ve tam olarak bileşmesini... ve öncelikle kısık ateşte pişirdiğiniz kahvenin yarısını fincanlara koyup daha sonra yarım kalan cezvedeki kahvenin altını bir miktar daha açmanız gerekmekte..ve kesme şeker değil toz şeker kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim:)) Senelerin kahve pişirici ve içicisi olarak..:D Öğlen kahvemizi erkek kardeşimle birlikte içtik ve sanırım kişiye özel kahve şekilleride çıkabiliyormuşum meğer...;;):D

200.gif
 
Geri
Top