Türkiye Uluslararasi Mini Golf Sporu

Mavi Gül

ѕση_¢ıqℓıк
Özel üye
Türkiye uluslararasi mini golf sporu
  1. 1. Uluslararası Minigolf Tanıtım Dosyası Spor ve Eğlencenin Yeni Boyutu ‘Saha Mini & Keyif Maksi’
  2. 2. Minigolf Sporu, Yediden yetmişe herkesin, Golf sporunu tanıyabileceği, eğlenceli vakit geçirebileceği, sosyal hayatı anlamlı kılan, bir saatte 100 kişinin aynı anda yapabildiği keyifli, kaliteli, aktif bir kitle sporudur. Minigolf; minigolf sopasıyla, minigolf topuna vuruşlar yapılarak, en az atışla topu deliğe isabet ettirmeye dayanan bir spordur. Kendi içinde farklı engellerden oluşan toplamda 18 pistin yer aldığı özel hazırlanmış sert zemin üzerine oynanan bir spordur. Minigolf fair-play bir spor dalıdır. Bu spor dalında rakibiniz birlikte yarıştığınız oyuncular değil, pistin kendisidir. Önemli olan tek atışta hedefinizi yakalayabilmektir. Minigolf Tesisinin kurulması için hiçbir ağacın kesilmesine ve sulama yapılmasına gerek duyulmadığı için çevre dostu bir spor dalıdır. Engellilerin oynayabildiği engelsiz bir spor dalıdır. Minigolf her yaşta öğrenilebilen ve ölene kadar yapılabilen bir spor branşıdır.
  3. 3. MİNİGOLF Konsantrasyon Stratejik Düşünme Motivasyon 7-70’ spor Birliktelik duygusu Hedef belirleme
  4. 4. DÜNYA MİNİGOLF FEDERASYONU... WMF – Dünya Minigolf Federasyonu 1980 yılında kuruldu. Dünya’da minigolf organizaysonlarını düzenleyen, 44 ülkenin üye olduğu, dünya çapında yaklaşık 60,000 mini-golf oyuncusunun kayıtlı olduğu ve Asya, Avrupa ve Amerika kıta federasyonlarının üye olduğu bir çatıdır. WMF Uluslararası Spor Federasyonları Genel Birliği olan AGFIS/GAISF , SportAccord, üyesidir. Minigolf resmi olarak dünyada tanınmış bir spordur. WMF her yıl Asya, Amerika, Avrupa, Dünya Şampiyonalarının yanında gençler ve elit oyuncular için dünya şampiyonaları düzenlemektedir.
  5. 5. ULUSLARARASI DÜZENLENEN TURNUVALAR... • • • • • • • • • • • • • • • • • • • World Championships Europian Championships - Asian Championships Youth World- and European Championships İnternational matches Benelux - Cup Northern - Championships etc. Cup Competitions National Cup Europian Cup International Tournaments Price - money Tournaments Team Competitions School teams (15 yaşını doldurmamış) Junior teams (19 yaşını doldurmamış gençler) Ladies teams Men teams Senior 1 teams (45 yaşını dolduran kişilerden oluşur.) Senior 2 teams (58 yaşını dolduran kişilerden oluşur.) Clup teams
  6. 6. Dünya Mini golf Federasyonu’na Bağlı Ülkeler...                   Almanya A.B.D. Avusturya Belçika Brezilya Çek Cumhuriyeti Danimarka Estonya Finlandiya Fransa Hindistan Hollanda İngiltere İsveç İsviçre İtalya Japonya Kıbrıs Rum Kesimi                    Liechtenstein Lituanya Lüksembourg Macaristan Malta Moldavya Norveç Portekiz Romanya Rusya Slovak ya Sloven ya Singapur Sırbistan&Karadağ Tayland Tayvan Türkiye Ukrayna Yeni Zelanda
  7. 7. Minigolf; minigolf sopasıyla, minigolf topuna vuruşlar yapılarak, bir dizi en az atışla topu deliğe isabet ettirmeye dayanan bir oyundur. Kendi içinde farklı kategorilerde pistleri olan ve sert zemin üzerine oynanan bir spordur. Oynanan zeminin sert olması sebebiyle çime göre daha rahat oynanmaktadır. Her pistin farklı şekli ve farklı yapay engeli mevcuttur.
  8. 8. Her parkur için atış topu, duruş pozisyonu ve atış stratejisi ve hızı belirlenir.
  9. 9. KAZANIMLAR... *Golf sporunun temel bilgi ve uygulamaları, *Potansiyel yeteneklerin harekete geçirilmesi, *Motivasyon, *Konsantrasyon, *Zorlukla nasıl başa çıkılabilineceği, *Farklı bakış ve vuruş açısı yakalama. *Strateji geliştirme, dönüşümler, *Hedef belirleme, *Arkadaşlık, Birlik, Dayanışma, *Takım oluşturma, geliştirme, * Stres atma, * Pozitif dönüşüm.
  10. 10. Avrupa Standartlarında Dünya Minigolf Federasyonu Lisanslı Minigolf Spor Tesislerinin Türkiye’de Açılması
  11. 11. Odtü Kıbrıs Üniversitesi Uluslararası Minigolf Tesisi Dünya Minigolf Federasyonu normlarında ki ilk tesis, Odtu Kuzey Kıbrıs TC. Üniversitesin’de 18 delikli olarak 2008 yılında girişimlerimiz ile açıldı.
  12. 12. ODTU Kıbrıs Üniversitesi Minigolf Eğitimleri Avrupa Minigolf Federasyonu Başkanının katılımı ile ilk eğitimler sunum ortamında, iç ve dış mekanda uygulamalı olarak verildi.
  13. 13. Bursa Uluslararası Minigolf Tesisi Türkiye’nin ikinci Uluslararası Standartlarında ki tesisi Bursa Nilüfer Belediyesi ve yatırımcı girişimi ile 2009 yılında kuruldu. Belediye Başkanı tarafından açılan tesis büyük bir ilgi ile karşılandı. Bursa’da okullar dahil minigolf spor eğitimleri bu mekanda verilmektedir.
  14. 14. Bursa Uluslararası Minigolf Tesisi
  15. 15. İstanbul Uluslararası Minigolf Tesisi 06-06-2011, Dünya Minigolf Federasyonu onaylı Minigolf spor parkurları Portekiz’den geldi. İstanbul Meydan Ümraniye AVM bahçesine 18 delikli olarak kuruldu. Dünya Minigolf Federasyonun’dan sertifika alındı. 2011 Türkiye’nin ilk uluslararası minigolf turnuvası için tarih belirlendi ve Türkiye de düzenlenen ilk uluslararası minigolf turnuvasına ev sahipliği yaptı. 22.06.2011 Umraniye Belediye Baskanı yardımcısının katılımlarıyla halka acıldı.
  16. 16. 2011 Türkiye’nin ilk Uluslararası Minigolf Şampiyonası
  17. 17. 8 ülkenin katıldığı şampiyonaya, 3 ayda hazırlanan Türk takımı 25 kişi olarak katıldı. Anne & oğul Türkiye’yi temsil etti. TGRT Ceyla Tuna ile birlikte 45 dk. canlı yayın konuğu oldular.
  18. 18. Minigolf Sporu ile Halkı BuluşturanEtkinlikler;
  19. 19. Ahçılar minigolf turnuvası, Yemek pişirmede usta olan ahçılarımız minigolf’te de oldukça başarılıydılar İftardan Sahura kadar minigolf oynuyoruz dedik ve basında oldukça yer aldık. Birlikte ailecek oynanabilen minigolf yaz aylarında sevenlerinin keyifli, kaliteli zaman geçirmelerine vesile oldu. Aile tunuvası ile final yapıldı.
  20. 20. Beylerbeyi Basketbol takımı stresli maç öncesi minigolf ile stres atıyor.
  21. 21. Engelliler Fuarında Engellilerin de oynayabileceği Minigolf Sporu tanıtıldı.
  22. 22. Görme Engelli arkadaşlarımız minigolf oynadılar.
  23. 23. 2011 Kasım – 2012 Mayıs Marmara Forum Avm Bakırköy’de Minigolf Sporu Halkla Buluştu
  24. 24. Zibeç Zihinsel Engelliler Minigolf ile tanıştı.
  25. 25. AYD konferansında minigolf iş dünyasına tanıtıldı. Turnuva birincisi ödülü konferans sonunda aldı.
  26. 26. Marmara Üniversitesi Spor İletişim Zirvesinde Minigolf Besyo öğrencileri ile buluştu. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü kendi içerisinde minigolf sporuna seçmeli ders olarak yer vermek istemekte. Bunun için gerekli alanları mevcut. Sponsor desteğine ihtiyaçları var.
  27. 27. Yerel Zincirler Buluşuyor Fuarında Minigolf Spor olarak yerel markalar ve zincirlerine tanıtıldı.
  28. 28. 10.05.2012 Forum İstanbul AVM Minigolf Tesisinin Açılışı Avrupa Federasyon Başkanının katılımı ile yapıldı
  29. 29. Anneler Günü Turnuvası; annelerin çocukları ile katıldıkları turnuva büyük ilgi ile karşılandı.
  30. 30. Bayrampaşa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi üyeleri ve aileleri minigolf ile tanıştı. 21.09.2013 de Türkiye’nin ilk Uluslararası Minigolf Engelliler Turnuvasını düzenleyeceğiz.
  31. 31. Minigolf Okullarda, Bayrampaşa Kaymakamının desteği ile birlikte çocuklara karne hediyesi minigolf sporu öğretildi.
  32. 32. Babalar Günü Turnuvası; Kaya Çilingiroğlu ailesi ile birlikte katıldığı turnuvada, babalar çocukları ile birlikte yarıştı.
  33. 33. Alman’ya dan gelen Minigolf Sporu Koçu Oleg, Dünya Minigolf Federasyonunun desteği ile Türk Takımını Turnuva için hazırladı.
  34. 34. 2. Uluslararası Minigolf Şampiyonası 2 gün resmi antreman, açılış yemeği ve açılış yürüyüşü olarak başlayan turnuva 2 gün sürdü. Turnuvaya, Dünya Minigolf Federasyon ve Avrupa Minigolf Federasyon Başkanları katıldı. Türkiye iki sene boyunca gerçekleştirdiği başarılı organizasyonlardan dolayı övgü ile karşılandı.
  35. 35. Çocuklar ve Bayanlar kategorisinde Türkiye üçüncülük aldı. Erkekler kategorisinde 72 yaşında ki Avusturyalı oyuncu birincilik aldı.
  36. 36. Minigolf Sporu Kurum Çalışanlarına tanıtıldı ve turnuvalar düzenlendi.
  37. 37. Miss Globe güzelleri Minigolf Oynadılar.
  38. 38. Okullar, Minigolf Sporunu ilgi ve istekle karşıladılar. Okullara Minigolf Spor Parkurları taşındı ve bu spor branşı öğretildi ve tanıtılmaya ve öğretilmeye devam ediyor.
  39. 39. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİNİGOL SPORU İLE TANIŞTI.
  40. 40. Minigolf Spor Tesisinin kattığı değerler; •Uluslararası Minigolf Sporu bunduğu İl, İlçe, Belde’ye Uluslararası Spor marka değeri kazandırır. •Dünya çapında lisanslı 60.000 oyuncusu, üye 44 ülkenin klupleri ve dünya genelinde milyonları bulan minigolf oyuncularının davet edileceği yeni mekan olacaktır. •Minigolf global olarak, ‘köprü kurucu’ işlevi, sınırların ötesinde anlaşmanın aracı olması, kimlik ve aidiyet oluşturması, entegre etme gücü, birlik duygusunu ve takım ruhunu yaşatması, kendine güven kazandırması, sosyal katmalar arası farklılığı azaltması, strateji oluşturma ve konsantrasyonu geliştirmesi, oynayan kişiye yeni bir perspektifi kazandırması , vb özellikleri ile çok kazanımlı bir spor branşıdır. •Gelişen teknolojinin, hızlı kentleşmenin ve diğer hayat şartlarının bireylere getirdiği bunalım ve baskıları azaltmak, bunların insan üzerindeki olumsuz fizik ve moral etkilerini hafifletmek, dolayısıyla sağlıklı bir toplum yaratmak için minigolf insan hayatında açık yeşil alanda, temiz havada, kişiyi a’na odaklayarak düşüncelerinden uzaklaştıran, dinlendiren, stresi gideren bir spor branşıdır. •18 delikli Uluslararasi Minigolf Sporunda 100 kişi aynı anda minigolf sporunu oynayabilmektedir. Kişileri seyirci koltuğunda oyuncu olamaya taşıyan bir kitle sporudur. •Minigolf şiddeti önleyen ‘fairplay’ bir spor dalıdır. Karşılıklı saygı üzerine kurulu bir spordur. Minigolf sporunda rakibiniz bir kişi değil atış yaptığınız pisttin kendisidir. Önemli olan tek atışla o pisti geçebilmektir. •Elgelsiz bir spor dalıdır. Engelli kişilerin hem sosyalleşmesine hem de bu sporu rahat yapabilmelerine imkan sağlamaktadır. • Her yaşta öğrenilebilmesi ve ileri yaş gruplarınında yapabilmesi sebebiyle, ileri yaş grubu kişilerinin sosyalleşmesine olanak tanır. •Minigolf sporunu oluşturan minigolf parkurlarının yerleştirilmesi için hiçbir ağacın kesilmesine ve cimsel bir oluşuma ve sulamaya ihitiyac yoktur. Çevre dostu bir spor dalıdır.
  41. 41. Minigolf Sporu, tüm dünyadan insanları bir araya getirerek, dil, kültür, etnik ayrımcılık olmadan, kültürler arası entegrasyon için ideal bir zemin yaratıyor. Dünyaya yayılan ve insanlığın barışcıl gelişimi için kullanılmayı bekleyen bir ağ sunuyor bizlere.
 
Top