Türkiye'deki askerî okullar
Gülhane Askerî Tıp Akademisi
Harp Akademileri
Hava Harp Okulu
Heybeliada Deniz Lisesi
Kara Harp Okulu
Kuleli Askeri Lisesi
Maltepe Askerî Lisesi
Selimiye Askeri Ortaokulu
Gülhane Askerî Tıp Akademisi
Harp Akademileri
Hava Harp Okulu
Heybeliada Deniz Lisesi
Kara Harp Okulu
Kuleli Askeri Lisesi
Maltepe Askerî Lisesi
Selimiye Askeri Ortaokulu
Gülhane Askeri Tıp Akademisi
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sağlık bilimleri alanında askeri personel yetiştiren bir komutanlıktır. Ankara Etlik'te bulunmaktadır.
Harp Akademileri Komutanlığı
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) düzeyde eğitim ve öğretim veren, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kurmay subay yetiştiren bir askeri akademidir. Akademinin komutanı Orgeneral Aslan Güner'dir.
1848 yılında kurulmuş olan Harp Akademileri ilk mezunlarını 1849 yılında vermiştir. 1975'den beri Yeni Leventteki yerleşkesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.
Hava Harp Okulu
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na muvazzaf subay yetiştiren, üniversite düzeyinde eğitim ve öğretim veren askeri eğitim kurumu.
Heybeliada Deniz Lisesi
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki yabancı dil ağırlıklı liselerin fen bilimleri alanı programı uygulayan, Deniz Harp Okulu'na öğrenci yetiştiren bir askeri lisedir.
Kara Harp Okulu
(kısaca KHO) veya geleneksel adıyla Harbiye, Ankara'da konuşlanmış, Türk Kara Kuvvetleri'nin muvazzaf subay kaynağı, lisans seviyesinde eğitim veren askeri okul.
Kuleli Askeri Lisesi
İstanbul Boğazı kıyısında yer alan askeri okul.
Maltepe Askeri Lisesi
İzmir ili Güzelbahçe ilçesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığına subay yetiştiren Kara Harp Okuluna öğrenci temini için lise düzeyinde eğitim ve öğretim yapan, beş yıl süreli fen bilimleri alan programı uygulayan Türkiye'deki askeri liselerden biridir.
Selimiye Askeri Ortaokulu
Selimiye Kışlası'nda 1959-63 yılları arasında eğitim veren askeri ortaokuldur. Kuruluşuna Menderes Hükumeti tarafından 1957 yılında başlanmış ancak ilk öğrenci alımını 1959 senesinde gerçekleştirerek, o dönemde tütün deposu olarak kullanılan Selimiye Kışlası'nda eğitim faaliyetine başlamıştır. Kısa süre eğitim veren okul 27 Mayıs Darbesi akabinde, Askeri Ortaokulların lağvedilmesi kararı ile kapatılmıştır. Ancak kısa süren bu eğitim döneminde 3 binden fazla öğrenci mezun etmiştir. Mezun olan öğrenciler çoğunlukla Kuleli Askeri Lisesi, Bursa Işıklar Lisesi, Erzincan Askeri Lisesi gibi askeri liselere geçmiştir. Mezunları arasında, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Avni Atila Işık, 1'inci Ordu Komutanı Hasan Iğsız, Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, Sivas Madımak'ta yaşamını yitiren şair Behçet Aysan, ODTÜ Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnam, Yazar Hulki Aktunç, emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu gibi bugün pek çok tanıdık isim yer almaktadır.
Selimiye Askeri Ortaokulu kapatıldıktan sonra kışla 1'inci Ordu Karargahı olarak tahsis edilmiştir. Selimiye Kışlası halen 1'inci Ordu Karargahı olarak görev yapmaktadır. Selimiye Kışlası, güney-doğu kulesi altında hazırlanan ve 9 Mayıs 2010 yılında açılışı yapılan Selimiye Askeri Ortaokulu Müzesi, okula ait anı ve belgeleri sergilemektedir.