• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Unut beni malzemeleri

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
1 su bardağı nohut

Yarım kg dana kuşbaşı

250 gr çiğköftelik kıyma

1 paket (250 gr) pirinç unu

2 kahve fincanı margarin

2 çorba kaşığı biber salçası

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı nane

6 su bardağı su, tuz, karabiber

Unut beni hazırlanışı

Unut beni : Nohutu akşamdan ıslatıp üzün. Eti ve nohutu düdüklü tencereye alıp su ekleyin. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kıymaya pirinç unu, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Büyük bir tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın.
2 kahve fincanı margarini tencerede eritin. Biber salçası ve domates salçasını ilave edip kavurun. Naneyi ekleyip karıştırın. Suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
Salçalı karışım kaynayınca nohut, et ve haşlanmış köfteleri ilave edin. 15 dakika daha pişirip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

benim bildigimde evet ama bugun galatasarayin macini izlerken aypete gordum ilgimi cekti isim olarak :))))9

yemeklerimiz de moderen oluyor :))) isimlewri nerde nohut yemegi nerde unut beni yada unutma beni birde ilgimi ceken patlican yemegi vardi isim cok farkli bakinca eklerim .))))) yani bildigimiz karniyarikmi imam bayildimi ama ismi kibarlasmis durumdaydi .))))

Geri