Üzümlü Kek Tarifi
Üzümlü Kek Nasıl Yapılır
Üzümlü kekin müptelaları çok ama bu tarif henüz tanışmayanlar için.
Kuru üzümle kolayca yapabileceğiniz bu kek, kısa süre içinde çay saatinizin vazgeçilmez konuklarından biri olacak.
Malzemeler
[*=center]4 yumurta
[*=center]1,5 su bardağı toz şeker
[*=center]1 su bardağı yoğurt
[*=center]1 su bardağı sıvı yağ
[*=center]3 su bardağı un
[*=center]Kabartma tozu
[*=center]Kuru üzüm
[*=center]Dövülmüş ceviz
Yapılışı
Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
Karışımın üzerine sıvı yağı, yoğurdu, unu ve cevizi ekleyip çırpmaya devam edin.
Önceden yıkadığınız kuru üzümleri bir parça una bulayıp karışıma ekleyin. Bu sayede kuru üzümlerin dibe çökmesini engellerseniz.
En son kabartma tozunu da ekleyip hafifçe karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın ve un serpin.
Önceden 180°Cde ısıttığınız fırında pişirin.
Kekinizin piştiğini anlamak için içine bir kürdan ya da bıçak sokabilirsiniz. Eğer ıslak çıkıyorsa henüz pişmemiştir.
Kalıbınız el değen sıcaklığa gelmeden keki çıkarmayın yoksa düzgün dilimlenmez ve dağılır.