Karadeniz Yöresine özgü ve her Ramazan Sahurda Vazgeçilmez Yiyeceğimiz Çirihta' dır.
Malzemeler:
-Sıvıyağ
-Un
-Su
-Şeker
Yapılışı:
Un ve sudan hamur akacak şekilde karışım oluşturulur. Geniş tabanlı tavaya, sıvı yağ sadece üzerine kaplayacak şekilde dökülür ve iyice kızdırılır. İçine hazırladığımız karışımdan 1 kepçe dökülür ve hamur dibine yapışmadan iki tarafı çevrilerek kızartılır. Genellikle kahvaltılarda yenir. İsteğe göre üzerine şeker serpilir yada sade yenilebilir. Annem şeker serper bizimkiler öyle seviyor bi ben şekersiz yerim
Malzemeler:
-Sıvıyağ
-Un
-Su
-Şeker
Yapılışı:
Un ve sudan hamur akacak şekilde karışım oluşturulur. Geniş tabanlı tavaya, sıvı yağ sadece üzerine kaplayacak şekilde dökülür ve iyice kızdırılır. İçine hazırladığımız karışımdan 1 kepçe dökülür ve hamur dibine yapışmadan iki tarafı çevrilerek kızartılır. Genellikle kahvaltılarda yenir. İsteğe göre üzerine şeker serpilir yada sade yenilebilir. Annem şeker serper bizimkiler öyle seviyor bi ben şekersiz yerim