Malzemeler :
Tabanı için
- 1 tane rondodan çekilmiş ekmek
- 125 gr tereyağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 300 gr labne peyniri
- 1 çay bardağı toz şeker
- 200 gr süt kreması
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin
- 500 gr vişne
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nışasta
Vişneleri el blendırı ile püre haline getirin. Şeker ve nışastayı ilave edin ve iyice karıştırın. Ocağa alın.. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuması için kenara alın ve ara ara karıştırın.
Tereyağını bir tencerede eritin. Rondodan çekilmiş ekmekleri ilave edin, kavurmaya başlayın. Şeker ve tarçını ilave edin. Altın sarısı renk alana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan ekmekleri kase yada ayaklı kuplarınıza koyun.
Jelatini sıcak suda eritin. Labneyi, toz şekeri, kremayı ve vanilyayı pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve erittiğiniz jelatini ilave edin. Kuplara koyduğunuz ekmeklerin üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Buzdolabında hafif donması için bir süre bekletin.
Dolapta beklettiğiniz tatlılarınızın üzerine soğuttuğunuz sosu ilave edin ve soğuması için tekrar buzdolabına koyun.
Üzerini vişne taneleri ve nane ile süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis edin.