~meLek~
GalataSaray'ım
Vişneli mini kek için malzemeler:
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı ayçiçeği yağı
¾ su bardağı süt
3 yemek kaşığı krema
2 paket vanilya
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 paket kabartma tozu
300 gr saplı vişne
Vişneli mini kekin hazırlanışı:
Önce yumurta ve şekeri çırpın. Süt, krema, vanilya ve yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Haşhaş tohumu, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek karışıma ekleyin. Ardından bu karışımı küçük muffin kalıplarına boşaltın. Her birinin üzerine vişneleri ekleyin ve 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Daha sonra servis yapabilirsiniz.