Vücut nikotini nasıl atar?
Nikotin atmamızı kolaylaştıran besinler nelerdir?
Isırgan otu: Demir bakımından zengin ve bağışıklık sistemi için iyidir.
Sigara içtiğiniz zaman 6 saat sonra vücut sistemlerde biriken nikotini dışarı atmaya başlar. Vücut nikotini filtrelemeye dikkat eder. Ama bazen vücut iyi çalışmaz yanı görevini başarıyla tamamlamaz ve nikotinin bir kısmı vücudumuzda kalır. Nikotinin tamamını vücuttan atmak için bunları deneyebilirsiniz...
Kivi: Sigara içtiğinizde vücudunuzda bulunan A,C ve E vitamin miktarları azalır,bunu yükseltmek için bol bol kivi tüketin.
Çam yaprağı çayı: Ağız ve boğazdaki enfeksiyonları yok ettiği kanıtlanmıştır.Ayrıca akciğer sağlığımız için oldukça iyidir.
Brokoli: B5 ve C vitaminlerini almak için brokoli tüketin,brokoli ayrıca karaciğerin iyileşmesinde rol oynar.
Portakal: C vitamini bakımından çok zengindir. Ve bir çok sigara tiryakisi C vitamini eksikliği ile karşı karşıyadır.
Havuç suyu: Vücudunuza A,B,C ve K vitaminlerini vererek nikotinin dışarı atılmasını sağlar.
Kara lahana: Turpgiller ailesinden kara lahana, kanser riskini 0'a indirir. C vitamininden zengin olup, A, B, E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, bakır ve demir minerallerini de bol miktarda içerir.
Antioksidan etkisi ile vücuttaki zararlı radikalleri ve nikotini dışarı atar.
Çok sebze tüketin.
Bu genel anlamda sağlığımız için oldukça iyidir.
Patlıcan,salatalık,fasulye ve kereviz gibi sebzeler vücudu nikotinden temizler.Kan hücrelerinizin maksimum seviyede çalışması için oksijene ihtiyaç vardır.
Bunun için sık sık derin nefes alın.
Ispanak: Ispanak tüketmeniz vücudunuza folik asit katacaktır,folik asit tütün tadını iğrenç hale getirir.
Su: Suyun vücudunuzu baştan aşağı yenelediğini biliyorsunuz. Vücudunuzda bulunan toksinlerin içindeki nikotini dışarı atar.
CNN TÜRK